• Keistimewaan Vivix

  Topik kali ini masih berkenaan tentang Vivix. Vivi, Vivik dan Vivix. Hihi. Bertemu dengan rakan lama berpangkat kakak pada hari semalam membuatkan saya terasa ingin lebih bercerita tentang keistimewaan Vivix. Niat di hati nak share tentang kebaikan Vivix pada beliau, tetapi rupa-rupanya sahabat saya ni memang dah hampir 4 bulan amalkan Vivix. Siap suruh saya pegang tangannya sebab nak tunjukkan yang isi tangannya makin padat dan tidak lagi menggeleber. Haha.. Tapi saya perhatikan kulit mukanya memang makin cantik dan natural walaupun tidak memakai make up.

  InsyaAllah saya akan cerita lagi, tapi kali ni saya akan bercerita tentang lebih detail tentang cara-cara makan Vivix.

  Vivix sangat popular dan sering menjadi pilihan bagi pesakit diabetes. Boleh rujuk entry saya yang lepas berkenaan penyakit kencing manis dan vivix.

  Credit & Sumber : Pn Lee Kamalia

  Cara makan Vivix
  Cadangan untuk individu sihat, pesakit yang mengalami masalah jantung, pesakit diabetes, pesakit kanser dan sebagainya. Cadangan ini adalah berdasarkan kajian awal makmal di samping cadangan oleh Shaklee.

  Info ringkas:
  Kandungan aktif utama dalam Vivix ialah resveratrol, ellagic acid, anthocyanin, di samping quercetin, dan ellagitannins.

  Kajian awal mendapati resveratrol sangat berkesan dalam melindungi jantung dan salur darah. Ia juga sangat memberi manfaat kepada golongan yang mengalami insulin resistance seperti pesakit diabetes dengan meningkatkan sensitiviti insulin yang memberi pesakit kawalan gula dalam darah yang lebih baik.


  Cara makan dan dos pengambilan:

  1. Bagi individu sihat – untuk memelihara kesihatan dan bagi tujuan kecantikan :

  • 1 sudu teh sehari (membekalkan kira-kira 10mg resveratrol), sama ada diminum secara terus ataupun dicampur dengan air kosong dan dihabiskan serta merta. 
  • Kajian mencadangkan pengambilan sebanyak 5-10mg sehari bagi individu sihat untuk tujuan memelihara kesihatan menyeluruh, awet muda, kecantikan kulit, antioksidan dan sebagainya.

  2. Bagi individu berpenyakit kronik, contohnya kanser, diabetes kronik (berdasarkan kajian):

  • 1 sudu teh setiap 2-5 jam bergantung keperluan dan kemampuan individu. Cara pengambilan adalah sama. 
  • Manakala bagi individu berpenyakit kronik seperti kanser, diabetes, berkaitan jantung, stroke, kajian mencadangkan sebanyak 150-445mg sehari bagi memperolehi keberkesanan resveratrol. Dos hendaklah dibahagikan selang 2-5 jam sehari, tidak diambil sekaligus (mengambil kira beban pada hati untuk mengkumuhkannya).

  Masa pengambilan:

  • Diambil dengan makanan semasa sarapan pagi/ sebelum tidur
  • Elakkan diambil bersama dengan Cinch Shake Mix.

  Masa:

  • Kajian mendapati resveratrol diserap terbaik di peringkat usus salur penghadaman.
  • Kajian mencadangkan waktu penyerapan terbaik bagi resveratrol ialah waktu pagi kerana resveratrol lebih tinggi bioavailabiliti pada waktu pagi berbanding petang.
  • Kajian juga mendapati resveratrol paling sesuai diambil bersama sarapan/makanan. Ini kerana pencernaan quercertin (salah satu kandungan aktif Vivix) didapati meningkatkan bioavailabiliti resveratrol sebanyak 3-6 kali ganda.

  Interaksi dengan bahan lain:
  Kajian mendapati resveratrol tidak sesuai diambil bersama dengan leucine, iaitu sejenis protein. Leucine merupakan salah satu kandungan dalam Cinch Shake Mix yang berfungsi untuk memelihara otot apabila menurunkan berat badan.

  Klik Di Sini Untuk Cara Mudah Membeli Vivix

  Ekslusif Untuk Semua Pelanggan Kami 🙂

   JOM ORDER CEPAT-CEPAT dengan harga terbaik daripada saya !!!

  ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **

   

  Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Ila Fyra:
  H/P No: 013-6751381
  Whatsapp: 012-8943453
  ID Shaklee: 1155567
  Blog: http://raikankasih.blogspot.com
  (Visited 140 times, 1 visits today)

  Categories: Produk Shaklee

  Tags: , ,

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  CommentLuv badge