• Set Keintiman Suami Isteri

  Salah satu asas utama kepada rumahtangga yang bahagia adalah hubungan kemesraan di antara suami isteri.

  Imam Syeikh al-Ghazali mengatakan bahawa struktur asas bagi pembinaan rumah tangga bahagia ada tiga. Katanya: “Sesebuah rumah hendaklah dibina di atas tiga struktur asas, iaitu: ‘al-sakinah’ (ketenangan), ‘al-mawaddah’ (kemesraan) dan ‘al-tarahum’ (timbang rasa).”

  Perjalanan waktu biasanya banyak mengubah kehidupan suami isteri. Kesibukan bekerja, menjaga anak-anak dan sebagainya membuatkan ramai beranggapan hubungan intim suami isteri bukan lagi perkara yang diutamakan. Anggapan sedemikian adalah salah kerana cinta dan kasih sayang perlu sentiasa dibajai tidak kira dengan ucapan mahupun perbuatan. Mengingati saat-saat manis atau keluar berdua bersama juga mampu mengeratkan lagi hubungan suami isteri.

  Ok, jom kita tengok set Vitamin yang bersesuain untuk suami isteri ini ye:-)

  Fungsi Vitamin E dalam Set Keintiman ini :

  • Merangsang libido iaitu keinginan seksual dengan cara meningkatkan paras testosteron dalam badan. Kekurangan testosteron menyebabkan nafsu semakin menurun dan stamina semakin berkurangan.
  • Merupakan antioksidan yang dapat menghalang radikal bebas dalam tubuh badan daripada merosakkan sperma dan ovum. Pengambilan Vitamin E yang mencukupi adalah penting bagi menjaga kualiti sperma yang dihasilkan.
  • Memperbaiki kuantiti, kualiti dan memperkuat sperma supaya dapat bertemu dengan ovum
  • Vitamin E Shaklee disertai dengan Selenium. Pengambilan Vitamin E haruslah lengkap dengan Selenium untuk mendapatkan kesan pengambilan yang optimum.

  Antara khasiat Alfalfa bagi hubungan keintiman suami isteri :

  • Mengandungi phytoestrogens yang menyebabkan ia mempunyai khasiat seperti kacip fatimah untuk merapatkan bahagian intim wanita.
  • Membantu meningkatkan libido.
  • Meningkatkan keinginan untuk bersama.
  • Membantu mengurangkan masalah keputihan.
  •  Merawat maslah kekeringan vagina

  Selain set asas ini, suami isteri juga digalakkan untuk mengambil Vitamin tambahan seperti berikut:-

  Untuk para suami digalakkan mengambil Zinc Complex sebagai vitamin tambahan. Vitamin ini digelar sebagai the ultimate sex mineral oleh majalah Men’s Health. Zinc dapat mempengaruhi kesuburan dan kesihatan seksual lelaki untuk jangkamasa yang panjang.

  Untuk golongan isteri pula digalakkan untuk mengambil GLA Complex sebagai vitamin tambahan. Mineral vitamin ini membantu menghasilkan cecair serviks yang subur dan berkualiti. Di samping itu juga ianya membantu dalam mengawal, mengatur kitaran Haid dan memperbaiki Sindrom PMS.

  Ekslusif Untuk Semua Pelanggan Kami 🙂

   JOM ORDER CEPAT-CEPAT dengan harga terbaik daripada Mek ila !!!

  ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **

   Untuk maklumat lanjut, hubungi Mek ila:

  H/P No: 013-6751381
  Whatsapp: 012-8943453
  ID Shaklee: 1155567
  (Visited 577 times, 1 visits today)

  Categories: Info Kesihatan, Set Vitamin Shaklee

  Tags: , ,

  One thought on “Set Keintiman Suami Isteri

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  CommentLuv badge