• Kelebihan ESP Shaklee


  ESP SHAKLEE

  Seringkali kita mendengar atau membaca artikel tentang bahaya soya kepada kesihatan sekiranya diambil secara berterusan kepada manusia. Benarkah maklumat ini? 

  Ok, sebelum kita tinjau lagi dengan lebih lanjut, jom kita tengok apa beza Soya Non GMP dan Soya GMP ni. Bagi memudahkan pemahaman, saya bagi contoh yang agak mudah iaitu beza di antara ayam bandar dan ayam kampung. Dua -dua ayam kan? Tapi amat berbeza dari semua segi seperti penetasan (kaedah bertelur), kelahiran, tempat tinggal, penjagaan, makanan yang dimakan dan tempoh matang mereka. Atas dasar itulah ayam kampung dan telurnya dikatakan mempunyai  khasiat yang sangat baik untuk kesihatan manakala ayam bandar pula kurang elok dimakan secara berterusan (harian) kerana dikatakan mengandungi  pelbagai bahan kimia di dalamnya.

  Ayam Oh Ayam 🙂

  Non -Genetic Modified Origin Soya. (Non GMO)

  Non -Genetic Modified Origin Soya adalah penghasilan soya secara biasa dan semulajadi tanpa mengubah genetik soya itu sendiri. Proses tanamannya juga bebas dari penggunaan racun rumpai dan bahan kimia.

  Genetic Modified Soya (GMO)

  GMO adalah Genetik soya yang diubahsuai. Banyak tumbuhan dan makanan di pasaran sekarang adalah GMO. Kenapa ianya GMO? Ini kerana pada kebanyakan masa permintaan terhadapa soya adalah melebihi hasil pengeluaran. Sama juga seperti ayam bandar.  Bagi mendapatkan hasil yang besar dan kekerapan tuaian yang lebih, teknik GMO telah digunakan secara meluas di dalamindustri pertanian.

  Hasilnya juga kesan makanan GMO pada tubuh adalah berlawanan dari fungsi asalnya (non GMO). Ini kerana genetiknya sudah diubah dan menyebabkan soya yang asalnya baik untuk tubuh, boleh bertukar menjadi racun pada tubuh sekiranya diambil secara berterusan.

   

  Kelebihan ESP Shaklee

  Diharapkan dengan penerangan ringkas yang diberikan ini, dapat memberi kefahaman kepada pembaca semua tentang beza di antara Non GMO dan GMO soya.

  Mengapa Kita Memerlukan ESP?? 
  Jom tengok gambar di bawah:-)

  Keperluan Kepada ESP

  Kebaikan ESP/Fungsi Utama

  Kebaikan ESP

  ESP juga boleh digabungkan pengambilannya dengan pelbagai vitamin lain bagi meningkatkan lagi khasiat dan keberkesanannnya.

  Ekslusif Untuk Semua Pelanggan Kami 🙂

   JOM ORDER CEPAT-CEPAT dengan harga terbaik daripada saya !!!

  Nak order ESP secara online?. Klik di bawah ini 🙂

  https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=cb9233ed32223e52344649be4f3d1147

   

  (Visited 211 times, 1 visits today)

  Categories: Produk Shaklee

  Tags:

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  CommentLuv badge