• Set Ibu Hamil Shaklee

    Salam semua,

    Hari ini saya akan ceritakan pula tentang set vitamin yang sesuai untuk ibu-ibu hamil. Pada entry yang lepas saya telah menceritakan tentang kepentingan asid folic untuk kesuburan dan kehamilan. Boleh baca di sini.

    Kata orang ibu mengandung perlu sentiasa gembira selalu dan tak boleh bersedih, dikhuatiri akan mempengaruhi emosi baby di dalam kandungan. Namun apakan daya, perubahan hormon dan sebagainya membuatkan ibu- ibu hamil  memang selalu nampak sedih dan kurang bermaya terutamanya apabila menghadapi morning sickness di awal-awal  kehamilan. Nak makan pun kadang-kadang tak lalu, kalau boleh makan pun biasanya akan termuntah kembali. Belum lagi  masuk kes sakit-sakit  badan, kejang otot dan masalah kesihatan lain yang dialami semasa kehamilan seperti kencing manis dan darah tinggi. Memang besar pengorbanan untuk menjadi seorang ibu ni kan?

    Ok, jom kita tengok set vitamin yang sesuai untuk diamalkan oleh ibu-ibu hamil ini. Set Ibu Mengandung Shaklee ini lengkap dengan semua keperluan yang disarankan. Fungsi setiap vitamin yang diambil oleh ibu mengandung adalah sangat bermanfaat untuk bayi dan ibu tanpa perlu ditambah dengan vitamin lain seperti asid folik dan obimin.

    Set Ibu Mengandung Shaklee

    Set Ibu Hamil bagi Trimester 1

    • Vita-Lea adalah multivitamin yang sangat istimewa. Ia membantu melengkapkan kekurangan nutrient ibu mengandung yang banyak diserap oleh bayi. Keistimewaan Vita-Lea ialah ianya  mengandungi iron formula yang membantu mencegah anemia yang sering dialami oleh wanita hamil. Vita-Lea turut mengandungi asid folic untuk perkembangan saraf bayi.
    • B-Complex dilengkapi dengan asid folik dan lapan jenis vitamin  B beserta Folic Acid yang penting untuk saraf dan baik buat ibu hamil.
    • Vita-C Plus– ibu-ibu hamil mudah diserang selsema, batuk dan sebagainya. pengambilan Vitamin C amat baik untuk menguatkan sistem imun badan.
    • Ostematrix- untuk menyokong bekalan kalsium dalam tubuh. Bayi memerlukan kalsium yang tinggi untuk pembentukan tulang, sistem saraf, otot dan hati yang sihat. Bayi akan mendapatkan bekalan kalsium ini dari tubuh ibunya, maka wanita mengandung perlu sentiasa memastikan jumlah kalsium adalah mencukupi untuk keperluan bayi dan untuk ibu itu sendiri. OsteMatrix juga boleh mencegah masalah kejang atau simpul biawak yang sering dialami oleh ibu mengandung.

    Set Ibu Hamil bagi Trimester 2 dan 3
    Semua vitamin untuk Trimester 1 seperti di atas dan ditambah dengan OmegaGuard

    • Omega Guard adalah pengganti untuk supplement seperti NeuroGain. Ia mengandungi DHA dan EPA untuk perkembangan otak bayi dalam kandungan. Supplemen ini boleh diambil mulai trimester kedua dan ketiga.

    Tambahan Vitamin Untuk Set Ibu Hamil Trimester 1, 2 & 3 – ESP
    ESP membantu perkembangan sel tubuh bayi dalam kandungan. Keperluan protein meningkat ketika wanita sedang mengandung kerana protein diperlukan untuk membina placenta dan sel tubuh bayi. Amalan mengambil ESP ketika mengandung juga dapat mencantikkan kulit bayi dan ibu mengandung itu sendiri 🙂

    Tidak dinafikan terdapat ibu-ibu hamil yang risau untuk makan vitamin kerana beranggapan dengan makan vitamin akan menyebabkan baby mereka bersaiz besar.  Jom kita lihat pandangan pakar perbidanan negara yang terkenal, Dr Hamid Arshad berkenaan perkara ini.

     

    Ingin menjana pendapatan 3-4 angka bersama Shaklee?
    Hubungi Mek ila untuk maklumat lanjut.
    (Visited 395 times, 1 visits today)

    Categories: Kehamilan dan Penjagaan Bayi, Set Vitamin Shaklee

    Tags: ,

    3 thoughts on “Set Ibu Hamil Shaklee

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    CommentLuv badge