• Vitamin C untuk Kanak-Kanak :-)

  Salam semua, hari ni Mek ila nak bercerita sedikit tentang Vitamin C dan kepentingannya kepada semua terutamanya kepada kanak-kanak yang sedang membesar.

  Jika kita perhatikan kanak-kanak mempunyai sistem imunisasi yang agak lemah. Sebagai contoh kanak-kanak lebih mudah diserang penyakit seperti batuk, demam dan selsema berbanding orang dewasa. Lebih-lebih lagi jika anak di hantar ke taska, memang mudah nak dapat penyakit batuk dan selsema ni kan?

  Chewable-2BVitamin-2BC-2BFor-2BKids

  Satu botol ni mengandungi 90 table dan boleh tahan sehingga 3 bulan. Harganya pun sangat murah hanya RM37.50 sahaja. Jika dikira, lebih kurang 40 sen je sehari. Kalau jadi ahli, lagi murah harganya.  Walaupun murah, ianya sangat berbaloi dan sangat membantu dalam meningkatkan kesihatan anak.

  ~ Jom kita lihat kepentingan dan manfaat utama Vitamin C  kepada semua~

  Manfaat Utama

  1. Peningkatan Sistem Imun/Daya Tahan Badan – Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, mempertingkatkan pemulihan alergi hidung, kulit dan asthma dan juga mengurangkan simptom selsema. Vitamin C melindungi badan dari jangkitan penyakit dan memelihara kesihatan tulang dan gigi dan membantu badan kita dalam menentang bakteria, virus dan jangkitan.
  2. Memperbaiki Simptom Pendarahan – Kekurangan Vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam di kulit, lambat pulih dari kecederaan, kulit kering, ruam dan kulit kasar. Ia juga meningkatkan keupayaan badan dalam merawat luka.
  3. Mencantikkan Kulit – Pengambilan Vitamin C setiap hari akan membantu kita mendapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmentasi. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.
  4. Membentuk Kolagen – Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen ialah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan.
  5. Memerangi kanser – Ia satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa dan mampu meningkatkan inteferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh dgn berkesan.
  6. Memperbaiki Insomnia – Ia memperbaiki insomnia, stress dan masalah mental seperti keresahan.
  7. Mengekalkan kolestrol sihat – ia mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghalang pendarahan dalam hidung, pendarahan serebral dan skurvi.

  Bukan hanya kanak-kanak sahaja yang boleh menikmatinya. Chewable Vita-C plus juga sesuai untuk orang dewasa cuma kita perlu lebihkan sukatannya di antara 3-5 biji sehari.


  Kelebihan Chewable Vita-C Plus

   

  • Sesuai untuk seisi keluarga.
  • Rasa lebih sedap, mudah dikunyah
  • Menarik minat kanak-kanak untuk mengambil Vitamin C dan dosnya  bersesuaian untuk kanak-kanak.
  • Sesuai  untuk golongan berusia yang mempunyai masalah penghadaman yang lemah dan susah untuk menelan disebabkan sakit ataupun faktor ketuaan.
  • Sesuai untuk mereka yang mempunyai masalah fizikal dalamanseperti gastroesophageal reflux disease ataupun ketumbuhan esophageal yang mempunyai masalah menelan tablet.
  • Sesuai untuk mereka yang selalu berada di luar kerana melancong dan sebagainya. Jadi, pengambilan Vitamin C jenis kunyah lebih mudah sebab tidak memerlukan air untuk dimakan.

   

  • Dos Vitamin C yang rendah dalam setiap tablet kunyah adalah lebih sesuai untuk mereka yang mempunyai perut sensitif seperti gastrik, pedih hulu hati dan cirit-birit. Pengambilan Vitamin C dalam dos yang besar boleh menyebabkan ketidakselesaan. 

   

  Jom dapatkan satu untuk anak anda hari ini.

  Ekslusif Untuk Semua Pelanggan Kami 🙂

   

  (Visited 358 times, 1 visits today)

  Categories: Produk Shaklee

  Tags: ,

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  CommentLuv badge