• Mencari Side Income

  Salam pembaca semua.

  Mek ila percaya ramai di antara pembaca semua yang sama seperti Mek ila. Mencari side income atau pendapatan sampingan walaupun kita telah mempunyai pendapatan tetap. Siapa setuju? Sila angkat tangan ye 🙂

  Saya Nak Side Income

  Mengapa masih mahu mencari side Income? Ini adalah jawapan Mekila dan ramai sahabat-sahabat lain juga. Walaupun telah ada pendapatan tetap,

  • kadangkala pendapatan itu hanya cukup-cukup sahaja untuk perbelanjaan bulanan.
  • kita masih perlu menabung untuk memiliki sesuatu yang di luar kemampuan biasa, contohnya nak beli telefon idaman, nak beli kereta idaman atau nak beli rumah idaman.
  • kita masih berkira-kira untuk mengeluarkan perbelanjaan untuk bercuti sebab perlu duit lebih untuk bayar penginapan (hotel), duit minyak dan sebagainya.
  Kita Sepatutnya Menyimpan Untuk Simpanan Bukan Menyimpan Untuk Perbelanjaan
  • kita masih bertangguh untuk membeli sesuatu yang menjadi permintaan anak, suami atau isteri dengan alasan duit masih tak cukup, tunggulah hujung bulan nanti.
  • kita masih terasa berat hati untuk menolong orang-orang yang di dalam kesusahan kerana kita sendiri pun agak sempit dan cukup-cukup makan.
  Namun percaya tak jika Mek ila katakan, kebanyakan mereka yang menceburi bidang perniagaan atau mencari side income ini bukanlah orang yang susah sebenarnya, sebaliknya adalah orang-orang yang ingin meningkatkan taraf hidup mereka. Mengapa agak-agaknya mereka ini masih ingin mencari pendapatan sampingan atau menceburkan diri dalam bidang perniagaan?
  • mereka inginkan kualiti hidup yang lebih baik dan mempunyai kebebasan kewangan
  • mereka ingin membantu orang-orang yang memerlukan, contohnya mereka ingin mengeluarkan zakat RM10,000 sebulan atau RM50,000 sebulan.
  Indahnya hidup bila dapat membantu mereka yang memerlukan
  • mereka inginkan kebebasan masa dan masa yang lebih berkualiti bersama keluarga. Bayangkan kita bekerja makan gaji 8 pagi hingga 6 petang dan hanya sempat bersama keluarga pada waktu malam dan hujung minggu sahaja. Waktu bekerja 8 pagi hingga 6 petang adalah waktu kerja yang normal tetapi jika ditambah dengan kesesakan jalan raya atau perlu kerja lebih masa, ada ibu bapa yang hanya dapat balik ke rumah selepas jam 10.00 malam dan terpaksa pula bekerja pada hujung minggu lagi.
  • yang paling utama mereka juga ingin membantu orang lain menjadi seperti mereka.

  Boleh dikatakan semua orang ingin wang yang lebih, namun mereka rasa tak mampu bila dengar perkara-perkara di bawah ni:-

  • Kena keluarkan belanja yang besar untuk mulakan perniagaan. (Dalam bahasa pasar kena keluar modal ribu-riban, bawah RM100 tak main ok!)
  • Kena menjual ke serata dunia hingga dengan adik beradik pun kena paksa beli atau bila ke kenduri kahwin pun asyik cerita pasal produk.
  • Kena pergi mesyuarat perniagaan pada waktu malam atau pada hujung minggu. Maaf, saya nak bisness supaya ada income lebih dan ada banyak masa bersama keluarga bukannya nak kehilangan masa dengan mereka.
  • Takut bila sibuk berniaga, hilang masa untuk ibadah, tiada masa untuk solat sunat seperti sulat Dhuha atau Tahajud. 
  • Kena berkongsi atau mempromosikan barang yang diri sendiri tak confident atau tak gunakan. Takut perniagaan ini tak boleh bertahan lama dan ada masalah di kemudian hari.
  Percaya tak kalau saya katakan semua kerisauan tersebut tidak berlaku atau tidak terjadi dalam perniagaan yang Mek ila  JALANKAN ini?
  Tak Percaya Ke??? Kena Percaya Tau 🙂
   
  Memang BENAR
  cuma pastikan ANDA MEMILIH KUMPULAN YANG BETUL UNTUK MEMASUKI PERNIAGAAN INI.
  Anda Inginkan Pendapatan Yang Lebih?
  Anda Inginkan Masa Yang Lebih Fleksible?
  Ingin Berniaga Tetapi Tidak Tahu Produk Yang Sesuai?
  Ingin Berniaga Daripada Rumah Sahaja?
  Ingin Berjaya Tetapi Takut Tiada Bimbingan & Sokongan?
  Ingin Merealisasikan Pelbagai Impian?
  Sanggup Berusaha Demi Mencapai Kejayaan?
  ANDALAH YANG KAMI CARI !!!
  Jangan Ragu-Ragu Lagi dan Hubungilah Mek ila untuk Mek ila BANTU anda mendapatkan Side Income Yang Diidam-Idamkan. 

  Whatsapp: 012-8943453 sekarang

   

  (Visited 136 times, 1 visits today)

  Categories: Pendapatan Lumayan Dengan Shaklee

  Tags: , , ,

  2 thoughts on “Mencari Side Income

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  CommentLuv badge