• Promo Bulan September: Meal Shake Buy 3 Free 1

    Salam semua 🙂

    Mesti ramai yang bercuti panjang hujung minggu ni kan?
    Saya pun sama, ambil peluang ini untuk balik ke kampung di Tangkak Johor.

    Oh ye, berita baik untuk penggemar Meal Shakes, bulan ini ada Promo Buy 3 Free 1. Memang best dan terbaik. Maklumlah biasanya buy 6 baru dapat percuma  1, ini beli 3 sahaja dah dapat percuma 1.

    Bagi yang belum tahu, Meal Shakes ini adalah multivitamin dalam bentuk serbuk.  Ianya boleh dinikmati oleh sesiapa sahaja iaitu daripada kanak-kanak berusia 1 tahun ke atas hinggalah dewasa dan warga emas. Yang membezakannya adalah sukatan yang perlu diambil. Sebagai contoh: untuk kanak-kanak berusia 1 tahun hingga tiga tahun sukatannya hanyalah setengah sudu kecil setiap hari. 3 tahun ke atas pula adalah satu sudu kecil.

    Yang bestnya meal shakes ni baunya wangi dan rasanya pun sedap. Perisa vanilla lah katakan, anak-anak pun sangat gemar menikmatinya hingga nak minta tambah 🙂


    Fakta menarik tentang Meal Shakes Shaklee:

    • Membekalkan sekurang-kurangnya 35% (atau lebih) Nilai Harian (Daily Value) bagi 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh.
    • Sumber yang kaya dengan kalsium, fibre dan protein.
    • Pilihan terbaik rendah lemak dan rendah glisemik.
    • Rasa French Vanilla yang enak (seperti aiskrim vanila), boleh diminum begitu sahaja atau dicampur dengan susu, atau minuman kegemaran seperti jus dan minuman coklat.Yang penting jangan dicampur dengan air panas, air bergas atau minuman berkafein kerana akan merosakkan khasiat di dalamnya.


    Contoh Resepi Meal Shakes

    Strawberry Shake
    1. 1 cawan susu segar
    2. 3 biji strawberry – dipotong kecil
    3. 1 sudu kecil meal shakes (ikut sukatan yang sesuai)
    4. Sedikit ais (elakkan ais untuk kanak-kanak)

    Strawberry Shake – Gambar Hiasan

    Cara-Cara Penyediaan
    1. Campurkan semua ke dalam blender dan kisar
    2. Sedia untuk diminum.. Nyummy 🙂

    Jom kita tengok pula kelebihannya untuk kanak-kanak 🙂

     1. Membantu dalam masalah selera makan anak. 
    Pada suatu ketika, anak-anak biasanya akan mula memilih makanan. Pada masa ini ibu bapa memang perlu mempunyai kreativiti yang sangat tinggi untuk menyediakan makanan dan memujuk mereka makan. Saya juga telah melaluinya di mana Arif  sangat-sangat memilih hingga menyebabkan saya terpaksa menyediakan pelbagai hidangan yang berbeza jenis setiap hari.
    Dengan cara menambah 1 sudu kecil mealshake ke dalam susu atau minuman kegemarannya,  insyaAllah dapat membantu kerana di dalam meal shake terdapat zink yang boleh memberi tambahan selera kepada anak-anak ini.

     2. Membantu dalam masalah sembelit. 
    Kanak-kanak juga adakalanya mudah mengalami sembelit. Di dalam meal shakes terdapat fiber yang boleh membantu dalam melawaskan pembuangan. Bagi mengelakkan sembelit , kanak-kanak juga digalakkan  makan lebih buah-buahan dan sayur-sayuran. Memang kesian bila anak sembelit, ada di antara mereka yang terpaksa menanggung sakit hingga perlu diberikan ubat yang boleh membantu mengeluarkan najis. Namun penggunaan ubat ini adalah tidak digalakkan dan tidak boleh digunakan untuk masa yang panjang.


    3. Membantu meningkatkan tahap kesihatan
    Kandungan pelbagai vitamin dan mineral di dalam Meal Shakes didapati membantu dalam mengurangkan ekzema,  kekerapan asthma, membantu anak fokus, meningkatkan kecergasan  dan daya tahan tubuh anak.

    Harga pasaran Meal Shakes adalah RM113.75 dan boleh digunakan berbulan-bulan lamanya. Sila pm kami untuk harga kasih sayang yang pastinya terbaik untuk anda.

    Antara Testimonial daripada Ibu Bapa tentang Meal Shakes:-

    Ekslusif Untuk Semua Pelanggan Kami 🙂

    ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **

     

    Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Ila Fyra:
    H/P No: 013-6751381
    Whatsapp: 012-8943453
    ID Shaklee: 1155567
    Blog: http://raikankasih.blogspot.com
    (Visited 33 times, 1 visits today)

    Categories: Promosi

    Tags: ,

    3 thoughts on “Promo Bulan September: Meal Shake Buy 3 Free 1

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    CommentLuv badge