• Set Berpantang dan Bersalin Terbaik Shaklee

    Dalam seminggu dua ni ramai rakan-rakanMek ila yang telah selamat melahirkan cahaya mata. Memang seronok rasanya dapat baby terutama kepada pasangan yang pertama kali menimang cahaya mata atau kepada mereka yang dah lama nak ada baby lagi 🙂

    Dalam keseronokan mendapat cahaya mata tu, ibu-ibu jangan lupa juga untuk menjaga kesihatan diri semasa berpantang. Selain berpantang secara tradisional atau modern, ibu-ibu juga perlu mengambil makanan tambahan bagi mengembalikan kesihatan tubuh agar tetap sihat dan cergas. 

    Masih teringat ketika Mek ila bersalinkan Arif dulu, masa tu beli Set Bersalin yang berasaskan herba. Hajat di hati memang nak makan kesemuanya , sayangnya baru sahaja makan 2-3 biji Arif pula cirit birit. Oleh kerana Arif menyusu, maka terpaksalah Mek ila hentikan hasrat untuk memakan set tersebut hinggalah waktu pantang telah tamat. Memang sayang sebab set tersebut bernilai lebih dari RM300.

    Akhirnya Mek ila pun menghadiahkan set tersebut kepada seorang rakan yang lain. Untuk makluman pembaca semua, sememangnya memang ada ibu dan bayi yang tidak tahan kepada ubat-ubat yang berunsurkan herba ini kerana ianya sedikit ‘panas’. Oleh sebab itu jugalah para Doktor tidak menggalakkan ibu-ibu memakan set berpantang berunsurkan herba dalam 2 minggu yang pertama kerana dikhuatiri memberi kesan kepada jaundice bayi.

    Penyakit Kuning atau Jaundice biasanya dialami oleh bayi dalam tempoh 2 minggu pertama kelahiran.

     

    Berdasarkan pengalaman berpantang tersebut, sudahnya untuk Akmal Mek ila hanya membeli set bersalin untuk luaran sahaja seperti minyak urut, mandian dan ubat cucian sahaja, hihihi. Masa tu memang rasa rugi sebab Mek ila belum lagi berkenalan dengan  Set Bersalin Terbaik daripada Shaklee ini 🙂

     

    Kenapa TERBAIK? Jom Kita tengok gambar ni 🙂

    Set Berpantang Shaklee Terbaik MIJV

    Wah, memang best sangat kan!!!!!

    • Boleh makan terus selepas bersalinkan bayi
    • Boleh dimakan walaupun bayi ada kuning
    • Luka cepat SEMBUH, mengelakkan KEGUGURAN Rambut dan MENSTABILKAN Semula Hormon. Perubahan Hormon akan menyebabkan Ibu-Ibu Berpantang Cepat Sensitif.
    • Menguatkan semula tubuh badan dan IMUN Ibu
    • Memberikan TENAGA sebab walaupun berpantang kita sering tidak cukup tidur dan keletihan kerana perlu menjaga BAYI.
    • Membekalkan nutrien-nutrien PENTING sebab masa berpantang banyak makanan yang KITA TIDAK DIBENARKAN makan
    • Lepas tu SET NI boleh diteruskan walaupun kita dah habis BERPANTANG.

    Wah, memang BEST ni, 10  bintang  Mek ila bagi. Untuk para bapa, JOM HADIAHKAN SET ini kepada isteri kesayangan anda. Bukan itu sahaja, anda juga bakal

    Memperolehi HARGA TERBAIK daripada kami; dan 
    ADA HADIAH juga untuk si MANJA (selagi stok masih ada)

    Ekslusif Untuk Semua Pelanggan Kami 🙂

    (Visited 209 times, 1 visits today)

    Categories: Kehamilan dan Penjagaan Bayi, Set Vitamin Shaklee

    Tags: , ,

    4 thoughts on “Set Berpantang dan Bersalin Terbaik Shaklee

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    CommentLuv badge