• Tingkatkan Imun Dengan Vita- C Plus

  Salam semua 🙂

  Dalam keadaan cuaca yang berjerebu, panas dan kadangkala hujan ini ada kalanya menyebabkan kita mudah sahaja diserang batuk, selsema dan adakalanya sesak nafas jika berada terlalu lama di luar rumah.

  Memang sedih kan, kalau dulu udara kita amat segar dan kita boleh menikmatinya pada bila-bila masa sahaja. Berlainan dengan zaman sekarang, berada terlalu lama di luar atau berpanas sedikit boleh menyebabkan perubahan suhu pada badan dan menyebabkan kita demam.

  Udara segar yang menjadi idaman

  Bila ke klinik Dr biasanya akan menyarankan kepada kita untuk mengambil Vitamin C bagi menguatkan sistem ketahanan badan. Malah Dr turut menyarankan agar kita mengambil Vitamin C ketika selsema atau demam bagi membantu mempercepatkan penyembuhan penyakit.

  Vita C- Plus Shaklee

  Vitamin C perlu diambil secara harian kerana ianya adalah adalah vitamin larut air dan akan dikeluarkan melalui air kencing. Jadi pengambilannya setiap hari secara berterusan adalah penting untuk memastikan bekalan vitamin C sentiasa ada dalam tubuh.

  Siapa yang perlukan Vitamin C?

  Secara umum, semua orang memerlukan Vitamin C kerana kekurangan Vitamin C akan membuatkan kita lebih mudah dan berisiko untuk dijangkiti penyakit. Walaubagaimanapun, terdapat golongan yang sangat-sangat memerlukan Vitamin C iaitu:-

  1. Perokok dan second hand smokers – sebatang rokok boleh memusnahkan 25mg vitamin C

  2. Pengguna alcohol–  alcohol boleh mencairkan asid askorbik dalam darah dan meningkatkan kehilangan vitamin C melalui air kencing

  3. Mereka yang sering stress – stress akan menyebabkan vitamin c musnah dan menyebabkan kelenjar adrenal tidak mendapat bekalan vitamin c yang secukupnya. Salah satu fungsi kelenjar ini ialah mengawal metabolisme tubuh. Bila vitamin C tidak dapat dibekalkan secukupnya, oxidation level  akan meningkat dan menyebabkan kelenjar adrenal tidak dapat menyingkirkan toksin dan menyebabkan tubuh terdedah kepada risiko mendapat penyakit.

   Kelebihan Vita C- Plus Shaklee

  • Vitamin C  yang natural dan bertindak secara sustained release, berfungsi secara perlahan untuk memenuhi keperluan tubuh selama 24 jam.Rumusan unik yang membenarkan pelepasan vitamin c secara perlahan dan berterusan selama 5 jam.
  • Satu tablet membekalkan 500mg vitamin C iaitu bersamaan 7biji setengah oren.
  • Membekalkan Bioflavinoids dalam jumlah yang seimbang iaitu 120mg
  • Tiada pembaziran kerana semua vitamin C digunakan dilepaskan ke dalam sistem tubuh secara perlahan mengikut keperluan.

  Ekslusif Untuk Semua Pelanggan Kami 🙂

  ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **

   

  Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Ila Fyra:
  H/P No: 013-6751381
  Whatsapp: 012-8943453
  ID Shaklee: 1155567
  Blog: http://raikankasih.blogspot.com
  (Visited 68 times, 1 visits today)

  Categories: Info Kesihatan, Produk Shaklee

  Tags:

  2 thoughts on “Tingkatkan Imun Dengan Vita- C Plus

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  CommentLuv badge