• Produk Shaklee Tidak Selamat?

  Salam Pembaca semua 🙂

  Semalam saya ada menerima pertanyaan daripada Cikgu Arif tentang keselamatan produk Shaklee. Alkisahnya Teacher Sue yang menjadi kesayangan Arif ini telah hampir setahun memakan vitamin Shaklee yang dibeli daripada kawannya. Keraguan mula timbul apabila ada rakannya yang lain  mengatakan ‘Eh jangan makan lama-lama tau, sebab dengar ada orang kena kanser, rahim bengkak dan sebagainya’.

  Sebenarnya isu ini pernah saya ulas secara umum sahaja di dalam entry ini. Ulasan itu secara umum sahaja kerana bukan niat saya untuk mempertikaikan mana-mana pihak yang terlibat di dalam perkara ini. Tetapi apabila diperhatikan, ramai di antara kita yang memang suka terburu-buru membuat andaian tanpa menyemak kesahihan atau punca sebenar apabila sesuatu berlaku.

  Mari kita tengok kembali apa Jawapan Shaklee pada bulan September yang lepas berkenaan isu  rahim bengkak yang pernah ditimbulkan oleh seorang pengguna yang hanya menggunakan Shaklee dalam tempoh yang tidak sampai dua bulan. Persoalannya semudah itukah masalah ini boleh terjadi? 

  Jawapan Shaklee Berkaitan Isu Pengguna

  Apa pun saya amat ‘respect’ dengan pihak Shaklee yang memberikan jawapan rasmi walaupun perkara tersebut hanya viral di dalam media sosial Facebook. Pihak Shaklee juga turut memberikan jaminan bahawa ‘tidak ada sebarang kaitan produk Shaklee yang diambil dengan masalah yang dialami oleh pelanggan tersebut dan pihak Shaklee bersedia untuk berbincang dengan Doktor yang merawat pengguna ini sekiranya diperlukan. Ini kerana sebelum sesuatu produk dihasilkan, pihak Shaklee telah melakukan pelbagai ujian termasuk ujian keselamatan produk dan ujian ini dilakukan terhadap manusia dan bukannya ke atas haiwan. Tahukah pembaca semua, salah satu produk Shaklee yang paling lama dihasilkan sebelum dijual adalah Nutriferon?. Penghasilannya saja mengambil masa 40 tahun sebelum dipasarkan kepada pengguna. .

  Shaklee sendiri mempunyai barisan saintis, pakar pemakanan,pakar perubatan dan kemudahan yang lengkap dalam penghasilan produk dan pemakanan. Sesuatu produk dihasilkan dengan amat teliti dan bukannya seperti kebanyakan produk lain di pasaran yang adakalanya hanyalah OEM produk yang diambil daripada mana-mana kilang sedia ada.

  Seperti yang dinyatakan oleh Dr Jamie McManus di dalam surat di atas, sebanyak 70 million dos GLA telah diambil tanpa sebarang laporan tentang kesan sampingan seperti yang dinyatakan. Pihak Shaklee juga telah menerangkan secara lanjut tentang penyebab berlakunya Cyst, Fibroid dan juga Ovarian Cyst.

  Kita kembali pula kepada Keunikan, Kelebihan dan Jaminan Produk Shaklee

  • Sentiasa Selamat
  • Sentiasa Berkesan; dan
  • Sentiasa Mesra Alam

   

  Keunikan Shaklee

  Diharapkan entry ini dapat menjawab persoalan dan tanda tanya kepada pengguna yang masih ragu-ragu tentang keselamatan produk Shaklee.

  Boleh baca kenapa saya memilih Shaklee di sini.

  Salam Sayang;

  Saya adalah pengedar Shaklee Semenyih, Bangi Lama, Putrajaya dan Setiawangsa.  Penghantaran juga dibuat ke seluruh Semenanjung, Sabah dan Sarawak menggunakan perkhidmatan poslaju dan Kurier. Harga istimewa menanti semua pelanggan kami.!

   

  Ekslusif Untuk Semua Pelanggan Kami 🙂

  ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **

   

  Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Ila Fyra:
  Pengedar Shaklee Malaysia
  Pengedar Shaklee Semenyih, Putrajaya dan Setiawangsa (COD)
  H/P No: 013-6751381
  Whatsapp: 012-8943453
  ID Shaklee: 1155567

  Blog: http://raikankasih.blogspot.com

  (Visited 283 times, 1 visits today)

  Categories: All About Shaklee

  Tags: ,

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  CommentLuv badge