• Tips Basuh dan Keringkan Baju Paling Mudah di Musim Hujan ~

    Salam semua 🙂

    Sekarang ni memang musim hujan di tempat saya. Biasanya hujan akan turun pada waktu tengahari atau petang. Alhamdulillah hujan yang turun juga membuatkan masalah jerebu yang sering melanda semakin hilang. Walaubagaimanapun, kekerapan hujan boleh membuatkan baju yang disidai sering tidak kering. Adakalanya ambil masa 2-3 hari juga untuk kering.

    Susahnya Nak Keringkan Baju Semasa Hujan


    Tips Basuh Baju di Musim Hujan

    Basuh Baju Pada Awal Pagi
    Kenapa perlu basuh baju pada awal pagi? Biasanya hujan akan turun di waktu tengahari atau di waktu petang, jadi bila basuh waktu pagi, masa yang ada untuk kita mengeringkan pakaian adalah lebih lama berbanding kita basuh baju di waktu tengahari. Peratus baju untuk kering pun lebih tinggi.

    Gunakan Ampaian Mudah Alih
    Hujan biasanya turun tanpa disangka-sangka. Bayangkan kita tengah makan atau sedang berada di bilik air ketika hujan rintik-rintik mula turun. Bukan hanya baju sahaja yang basah, silap-silap kita pun basah sekali ketika mengangkat pakaian. Lepas tu dah pening pula sebab tak tau nak sidai kat mana. Dengan menggunakan ampaian mudah alih, kita hanya perlu alihkan ampaian ke tempat yang terlindung seperti garaj. Bila hujan dah reda, bolehlah kita tolak kembali ampaian ini ke tempat yang panas.

    Penggunaan Ampai Mudah Alih Memudahkan Proses Menyidai Pakaian Ketika Musim Hujan.

    Gunakan Kipas
    Katakanlah baju-baju pembaca dah kehabisan sangat, gantunglah sehelai dua dan letakkan di bawah kipas di bilik tidur. Bila bangun esok paginya, comfirm baju-baju tersebut telahpun kering.

    Gunakan Pencuci Pakaian Yang Best dan Harum
    Baju yang lembab sangat mudah berbau hapak dan boleh menyebabkan pembiakan bakteria. Oleh yang demikian penggunaan pencuci pakaian yang bebas bahan kimia seperti Shaklee Fresh Laundry Concentrate dan Soft Fabric Concentrate sangat bagus untuk menjadikan baju lebih bersih dan kekal harum walaupun ketika hari hujan.

     

    Memang best sangat sabun ni sampai kita terbau-bau keharumannya. Memang comfirm puas hati sampai ada yang ingat kita guna pewangi mahal. Jom kita tengok kenapa Fresh Laundry ni special sangat:-

    Tiada jaminan bahawa ianya sesuai utuk semua jenis pakaian terutama bayi

    Make Money at : http://bit.ly/best_tips

    Get Clean Laundry Tiada jaminan bahawa ianya sesuai utuk semua jenis pakaian terutama bayi

    Make Money at : http://bit.ly/best_tips

      • 100% di rumus khas dari bahan-bahan semula jadi
      • Tidak mengandungi bahan bahaya seperti Triethanolamine dan dodecylbenzenesulfonate, perengsa yang disenaraikan oleh EPA sebagai bahan berbahaya. Bahan-bahan ini boleh memberi kesan buruk pada anggota hidung, kerongkong dan paru-paru seterusnya membawa kepada masalah batuk, asma atau sesak nafas.
      • Kurang risiko Alahan/Alergic kerana hanya mengandungi bahan semulajadi.
      • 100% selamat utuk semua jenis pakaian terutama pakaian bayi


      Tips Paling Last :-

      Gunakan Pengering Pakaian.
      Pengering pakaian sebenarnya memang telah digunakan secara meluas di luar negara berbanding negara kita Malaysia.  Memang best guna pengering ni, sebab kita dah jimatkan masa untuk menyidai dan mengangkat pakaian di jemuran. Cuma mesin lipat baju sahaja yang belum ada lagi, kalau ada, pastinya ramai di antara kita yang dah membelinya kan?

      Pengering Pakaian Yang Rupanya Macam Mesin Basuh

      Tips Paling Senang
      Tips paling senang ialah hantar baju-baju ke dobi, bayar duit dan collect lah semula keesokan harinya. Lagi best sebab baju-baju dah berlipat semuanya. Hihi, sesekali kita bergurau untuk menceriakan suasana 🙂

      Salam Sayang;

      Saya adalah pengedar Shaklee Semenyih, Bangi Lama, Putrajaya dan Setiawangsa.  Penghantaran juga dibuat ke seluruh Semenanjung, Sabah dan Sarawak menggunakan perkhidmatan poslaju dan Kurier. Harga istimewa menanti semua pelanggan kami.!

      Ekslusif Untuk Semua Pelanggan Kami 🙂

       JOM ORDER CEPAT-CEPAT dengan harga terbaik daripada saya !!!

      ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **

       

      Untuk maklumat lanjut, hubungi saya Ila Fyra:
      H/P No: 013-6751381
      Whatsapp: 012-8943453
      ID Shaklee: 1155567
      Blog: http://raikankasih.blogspot.com
      (Visited 898 times, 1 visits today)

      Categories: Produk Shaklee

      Tags: ,

      26 thoughts on “Tips Basuh dan Keringkan Baju Paling Mudah di Musim Hujan ~

      Leave a Reply

      Your email address will not be published. Required fields are marked *

      CommentLuv badge