• 4 Khasiat Vivix Untuk Pesakit Kencing Manis Yang Sangat Awesome!

  “Awak ada penyakit Kencing Manis ke?  Aah ada, saya ni baru umur 30 an dah ada. Awak pun sama ke? ‘Aah ada juga’,  jawab yang bertanya tadi. Penyakit ni dah common kan. Tak pelik pun.

  Memang benar penyakit kencing manis bagikan penyakit biasa sahaja. Namun jika tidak dirawat, komplikasi kencing manis amat merbahaya kepada kesihatan kita. Dalam entry yang terdahulu Mek ila ada ceritakan jenis-jenis kencing manis ni.

  Malah untuk ibu-ibu hamil pun, Kencing manis ketika hamil memang membimbangkan kerana ianya boleh memberikan kesan kepada bayi yang kita kandung.

   

  Bagaimana Vivix Shaklee Boleh Membantu Mengawal Penyakit Diabetes?

  diabetes

  Selain daripada pengawalan makanan, pengambilan supplemen yang bersesuaian juga dapat membantu meningkatkan tahap kesihatan pesakit diabetes selain megawal kadar gula dalam darah. Pada hari ini Mek ila akan menerangkan bagaimana keistimewaan Vivix Shaklee membantu mengawal penyakit ini. Vivix bukanlah ubat tetapi Vivix adalah supplemen yang membantu mengawal dan menstabilkan kandungan gula dalam darah pesakit.

  1. Vivix Mengurangkan Sindrom Rintangan Kepada Insulin
  Antioksidan yang terkandung di  dalam vivix dapat membaiki sel yang bermasalah dan dalam masa yang sama menjadi pelindung kepada sel di dalam tubuh. Pengambilan vivix secara konsisten membantu mencegah sindrom metabolik kepada  mereka yang berisiko menghidapi diabetes sekaligus mengurangkan risiko penyakit jantung  dan kencing manis daripada menjadi semakin parah. insulin-resistance2. Polifenol Dalam Vivix Membantu Mengawal Kadar Kepekatan Gula Di Dalam Darah
  Karbohidrat yang kita makan akan dicernakan oleh tubuh bagi penghasilan tenaga. Pengambilan makanan yang mengandungi karbohidrat dan gula yang tinggi (tinggi Glisemix Index) akan menyebabkan peningkatan kandungan gula dalam darah sekaligus meninggikan risiko untuk diabetes. Polifenol di dalamVivix akan memperlahan proses pencernaan dan mencegah penyerapan karbohidrat dalam darah pada kadar yang cepat.

  Polifenol


  3. Anthocyanins Mengurangkan Risiko Kerosakan Mata dan Mempercepatkan Proses Penyembuhan Luka Pesakit .
  Perkara yang paling menakutkan pesakit diabetes adalah risiko kehilangan daya penglihatan dan luka yang lambat sembuh. Ada juga yang sampai tahap kakinya terpaksa dipotong bagi mengelakkan jangkitan menjadi lebih serius. Polifenol Anthocyanins yang terkandung di dalam Vivix membantu dalam memulih dan memperbaiki daya  penglihatan dan membantu dalam penyebuhan luka yang lebih pantas.


  4. Vivix Mengurangkan Pembentukan Protein AGE

  Gula yang berlebihan di  dalam tubuh akan membentuk Protein AGE (Advanced Glycation End Products) yang akan mengakibatkan sel tubuh menjadi mati, rosak dan meningkatkan risiko diabetes. Vivix juga bertindak sebagai tonik anti penuaan utama di dunia dengan memperlahan pembentukan protein AGE ini di dalam tubuh.

  Protein Age

  Cegah Diabetes Sebelum Parah & Bertindaklah Sekarang!

  Dapatkan Vivix hari ini untuk diri kita atau pun ibu bapa kita yang menghidap diabetes. Cubalah sendiri dan lihat hasilnya hanya dalam botol yang pertama.

  Vivix Untuk Kencing Manis Testimoni

  InsyaAllah dalam entry yang akan datang, Mek ila akan kongsikan banyak testimoni pengambilan Vivix kepada pesakit Diabetes selain testimoni lama di sini.

  Ingin membeli Vivix secara online dan dihantar terus ke rumah anda?

  Order Nowatau Klik di sini.

  Whatsapp Mek ila: 012-8943453 untuk bantuan dan konsultasi percuma.

  (Visited 753 times, 1 visits today)

  Categories: Umum

  Tags: , , ,

  3 thoughts on “4 Khasiat Vivix Untuk Pesakit Kencing Manis Yang Sangat Awesome!

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  CommentLuv badge