• Kisah Lechitin : Teman Diet Yang Banyak Khasiatnya

  Lechitin  merupakan salah  vitamin kegemaran ramai terutama pelanggan yang mengambil Set Kurus atau Set Diet Shaklee.

  Walaupun selama ini Lechitin dikenali sebagai sebagai emulsier atau pemecah lemak semulajadi, sebenarnya banyak khasiat lain yang terkandung di dalamnya.

   

  lecithin shaklee
  Fungsi Lechitin Kepada Kesihatan

  Selain daripada menguraikan lemak agar mudah dikeluarkan daripada badan kita, Lechitin juga berfungsi untuk membersihkan saluran darah dan mencairkan lemak. Sebab itulah ramai juga ibu-ibu yang mengambil Lechitin apabila mengalami masalah bengkak susu.Alhamdulillah, susu yang tersumbat tadi lebih mudah dikeluarkan dan bengkak susu dapat diatasi.

  Lechitin juga mengandungi kolina, satu komponen neurotransmiter yang terlibat dalam penghantaran mesej ke otak dan sistem saraf. Maka ianya juga amat sesuai diambil oleh para pelajar bagi mencergas dan mencerdaskan lagi minda selain daripada Minyak Ikan Omega 3 yang sangat bagus dalam meningkatkan Grey Matter dalam otak anak-anak.

   

  Kolina

  Lechitin dengan kuasa pencair lemak  juga berupaya menurunkan paras kolesterol. Ia mengawal aliran nutrien di dalam dan luar sel serta menghalang pelekatan lemak di dinding hati, arteri dan otak. Ianya bukan sahaja membantu merendahkan paras kolesterol, tetapi juga baik untuk penjagaan jantung. 

  Untuk panjagaan Hati Yang Sihat
  Lechitin dan kolina juga penting untuk penjagaan hati yang sihat. Apabila lemak yang masuk ke dalam tubuh dapat disingkirkan, ia menghalang pengumpulan lemak dan membantu hati untuk mengeluarkan toksin yang merbahaya.

  Heart-Healthy

  Jadi, Lechitin bukan untuk kurus sahaja tau. Banyak lagi khasiatnya yang tersembunyi. Nak cuba sebotol? Jom whatsapp Mek ila : 012-8943453 hari ini.

  (Visited 355 times, 1 visits today)

  Categories: Produk Shaklee

  Tags: , , ,

  2 thoughts on “Kisah Lechitin : Teman Diet Yang Banyak Khasiatnya

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  CommentLuv badge