• Vitamin Shaklee Untuk Slip Disc atau Sakit Tulang Belakang

  Salam semua.

  Baru-baru ni ramai pula pesakit slip disc yang Mek ila jumpa. Pembaca semua pun pasti dengar tentang slip disc kan?

  Jom Kenali Apa Itu Slip Disc

  Slipped Disc adalah istilah yang digunakan dalam dunia perubatan kepada kecederaan yang berlaku pada tulang belakang. Secara ringkasnya Slip Disc bermaksud disc pada tulang belakang terbonjol atau terkeluar hingga menekan urat saraf pada saraf tunjang. Selain slip disc, masalah ini juga turut dikenali sebagai Herniated Disc, Ruptured Disc atau PID (Prolapsed Intervetebral Disc).

   

  Bagaimana Slip Disc Terjadi

  Sedihnya saya ila. Doktor pakar kata slip disc saya tidak boleh dibedah. Saya sampai nak kena bersara awal sebab selalu sangat mc dan cuti kecemasan. Majikan saya pun seperti kurang prihatin. Maklumlah slip disc ni penyakit yang tak kelihatan. Sakitnya tak terkata sampaikan nak buat apa pun tak boleh.

  Begitulah luahan salah seorang pesakit slip disc pada Mek ila pada minggu yang lepas. Memang sedih juga mendengarnya. Namun setiap penyakit pasti ada penawarnya. Walaupun mungkin tidak sembuh sepenuhnya, sekurang-kurangnya kita boleh menikmati kehidupan yang lebih sihat dan baik kan?

  Punca Berlakunya Slip Disc

  Antara  punca berlakunya Slipped Disc adalah proses penuaan di mana ligamen yang memegang disc  menjadi lemah. Apabila terdapat tekanan atau mungkin pesakit tergeliat walaupun sedikit, ia mampu menyebabkan gel disc itu pecah.

  Cara Angkat Barang Yang Betul

  Selain itu, aktiviti harian kita yang dilakukan dengan cara yang salah juga mampu menyumbang kepada risiko slipped disc seperti membongkok terlalu lama, mengangkat barang  yang terlalu berat, mengangkat barang atau duduk dalam postur yang salah atau kecederaan yang dialami seperti terjatuh.

   

  Vitamin Shaklee Untuk Slip Disc

  Berikut adalah set Vitamin yang dicadangkan untuk pesakit Slip Disc. Set ini terdiri daripada Vivix dan Set Sendi.

  Set VitaminShaklee Untuk Slip Disc

  Khasiat Setiap Vitamin Untuk Slip Disc

  Advance Joint Health Tablet berfungsi untuk memelihara ligamen dan tisu penyambung yang sihat. Ia juga menyokong keselesaan sendi dan meningkatkan kesan kusyen yang lebih baik.

  Ostematrix pula merupakan sumber kalsium yang penting untuk kesihatan tulang, otot dan ligamen. Bukan sekadar kalsium, Ostematrix mengandungi magnesium yang membantu penyerapan kalsium ke dalam tubuh dan membantu menguatkan tulang.

  Minyak Ikan Omega Guard pula mengurangkan inflamasi atau radang akibat sakit sendi dan bertindak sebagai pelincir pada sendi.

  Bukan rahsia lagi, Vivix dengan Resveratrol merupakan agen anti penuaan di mana ianya menjaga keanjalan struktur disc tulang belakang dan mengurangkan risiko Slip Disc. Selain menyokong kesihatan sendi, Vivix juga menyokong kesihatan tubuh secara menyeluruh.

  Apa Kata Pesakit?

   

  Testimoni Shaklee Slip Disc

  Jangan biarkan kesakitan menguasai. Jom dapatkan Set Sendi Anda Hari Ini. Whatsapp Mek ila: 012-8943453.

  poster page 1

  poster page 1

  (Visited 2,449 times, 1 visits today)

  Categories: Set Vitamin Shaklee

  Tags: , , , ,

  4 thoughts on “Vitamin Shaklee Untuk Slip Disc atau Sakit Tulang Belakang

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  CommentLuv badge