• Apa Nak Buat Bila Tangan & Kaki Terasa Kebas? Vitamin Ini dapat Membantu!

  Sejak beberapa minggu yang lalu Makcik Leha mula terasa kebas pada tangan dan bahagian kaki. Bahagian belakang badan juga mula terasa sakit. Kerja kerja harian seperti menyidai pakaian, menyapu sampah, melipat baju, memabasuh pinggan dan lain-lain mula terasa sukar. Nak bersujud ketika solat pun sedikit susah kerana kesakitan yang dirasakan di bahagian kaki.

  Kebas Tangan
  Punca Kebas

  Mengapa kebas boleh berlaku?. Antara puncanya ialah:-

  Masalah Pada Saraf Itu Sendiri
  Saraf adakalanya tercedera akibat kemalangan yang berlaku. Malah saraf juga boleh bermasalah akibat daripada pengumpulan bahan toksin didalam badan. Dalam sesetengah kes, tekanan juga boleh menyebabkan masalah kebas ini seperti penyakit Carpal Tunnel Syndrom.

  Penyempitan Salur Darah
  Faktor ini amat berkait rapat dengan gaya hidup kita. Pemakanan yang kurang sihat, kurang bersenam, serta amalan seperti merokok dan minum alkohol adalah antara punca kepada penyempitan saluran darah. Apabila ini berlaku proses aliran darah ke seluruh tubuh boleh terganggu dan menyebabkan seseorang itu mudah berasa kebas, sesemut atau sakit dihujung jari dan kaki. Perkara ini sering terjadi kepada pesakit yang mempunyai kolesterol tinggi, tekanan darah tinggi, pesakit kencing manis dan strok.

  Salur Darah Sempit

  Selain 2 faktor di atas, pengambilan ubat-ubatan juga boleh membuatkan pesakit mengalami keadaan kebas. Ini biasanya berlaku kepada pengambilan ubatan/drug yang mempunyai kesan kepada sistem saraf seperti Isoniazide yang digunakan dalam merawat pesakit Tibi. Selain itu kekurangan Vitamin B dan kalsium dalam tubuh juga boleh menjadi punca. Kebas juga  mudah terjadi kepada wanita yang telah menopause, obesiti dan kekurangan darah.

   

  Vitamin Apa Yang Dapat Membantu?

  Bagi anda yang mengalami masalah di atas, set Kebas Tangan dan Kaki Shaklee ini amat membantu.

  Vitamin Kebas Tangan dan Kaki Shaklee
  Ketiga tiga vitamin yang dicadangkan ini adalah khusus untuk saraf dan membekalkan nutrisi yang diperlukan untuk merawat masalah kebas atau lenguh tadi. Ianya terdiri daripada:-

  B Complex
  B Complex Shaklee adalah Vitamin B yang lengkap. Ia mengandungi Vitamin B1, B6 dan B12 yang khusus untuk fungsi saraf dan memperbaiki peredaran darah di dalam tubuh.

  Ostematrix
  Ostematrix bukan sekadar mengandungi kalsium tetapi turut mengandungi magnesium yang membantu penyerapan kalsium ke dalam tubuh. Ia berfungsi untuk menguatkan tulang dan gigi. Selain menjaga kekuatan tulang, ia juga membantu mengelakkan masalah kejang dan kebas terutamanya ketika hamil.  Selain itu ia juga membantu melembutkan najis dan melancarkan pembuangan terutama kepada mereka yang menghadapi masalah sembelit.

  Omega Guard
  Minyak Ikan Omega 3 ini berfungsi untuk melancarkan perjalanan aliran darah ke seluruh badan. Ia juga bertindak sebagai anti radang yang mengurangkan kesakitan kepada  sendi dan saraf yang bermasalah. Istimewanya lagi minyak ikan Omega ini berupaya menyingkirkan kolesterol yang berlebihan daripada tubuh, iaitu salah satu punca penyempitan salur darah yang boleh menyebabkan masalah tekanan darah tinggi.

  Jom kita tengok video perkongsian pengguna yang berpuasa hati dengan pengambilan Set Kebas Tangan dan Kaki/ Set Sendi ini.


  Dapatkan Set Kebas Tangan dan Kaki Hari Ini.

  poster page 1

  poster page 1

  (Visited 1,487 times, 1 visits today)

  Categories: Info Kesihatan, Set Vitamin Shaklee

  Tags:

  6 thoughts on “Apa Nak Buat Bila Tangan & Kaki Terasa Kebas? Vitamin Ini dapat Membantu!

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  CommentLuv badge