• Sepagi Yang Menyeronokkan di Taman Eco The ParC Setia Ecohill Semenyih

  Pada minggu yang lepas Mek ila sekeluarga sempat berkunjung ke The ParC yang bertempat di Setia Ecohill, Semenyih. Arif memanggil taman ini sebagai Taman Eco dan merupakan salah satu tempat yang suka dikunjunginya.

  photo_2016-04-15_16-20-38

  Performance Drink Shaklee Teman Berjogging Di Pagi Hari

  Kedatangan kali ni lebih kepada jalan-jalan atau berjogging di awal pagi bersama Arif dan sepupu sepupunya. Setibanya di taman, ada aktiviti senam aerobik diadakan. Jadi sementara menunggu Arif dan Akmal bermain di padang permainan, Mek ila pun join aktiviti senam aerobik ini.

  photo_2016-04-15_16-21-07

  3 orang Kazen Arif šŸ™‚

   

  Selesai mereka bermain, aktiviti memanjat pun dimulakan oleh kami berempat. Mek ila pun sebenarnya tak pernah panjat lagi taman ini sampai ke atas. Jadi apa lagi, bolehlah sambung berjogging sambil menikmati keindahan alam.

  pemandangan dari atas

  Pemandangan Pembangunan di Sekitar Eco Hill

  Memang seronok Akmal dan Arif berjalan dan memanjat bukit ini. Mereka dulu sampaiĀ  ke atas puncak berbanding kami. Tak tinggi sangat pun, hanya 92.1m dari aras tanah. Namun perjalanan menaikiĀ  bukit ni boleh buatkan kita berpeluh terutama apabila matahari telah naik ke atas.

  photo_2016-04-15_16-21-17

  Posing ala-ala candid

  Dah puas bermain-main di atas, kami pun mula turun ke bawah. Banyak juga tempat tempat berehat di sepanjang perjalanan dan peralatan bersenam. Berebut nak cuba pun dengan papa punye.

  photo_2016-04-15_16-22-23

  3 orang naik sekali

  Sampai sahaja ke bawah, Arif dan Akmal menyambung kembali aktivitiĀ  bermain di taman permainan. Antara banyak banyak permainan, Arif paling suka panjat tali ni manakala Akmal pula suka bermain gelungsur.

  padang permainan

  Memang penat rasanya berjogging, nasib baik Performance Drink ada. Segar semula rasanya selepas bersenam.

  Bagi pembaca yang tinggal berdekatan, bolehlah datang ke taman ini apabila ada kelapangan. Memang seronok dan buatkan anak-anak rasa nak datang lagi.

  (Visited 457 times, 1 visits today)

  Categories: Cerita Tentang Semenyih, Mendidik Anak

  Tags: , ,

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  CommentLuv badge