• 6 Tips Mudah Turunkan Tekanan Darah Tinggi Dengan Vivix

  Pada minggu yang lepas salah seorang jiran lama Mek ila dimasukkan ke hospital kerana darah tinggi. Terkejut juga, maklumlah kak Han ni nampak sihat je dan tiada tanda- tanda pun seperti sakit. Betullah kata Dr, darah tinggi ni pembunuh dalam diam. Adakalanya pesakit langsung tidak menyedari mereka sebenarnya adalah pesakit darah tinggi di tahap yang merbahaya. Tahu-tahu je bacaan dah naik ke 200. Ngeri juga sebenarnya. Malah masalah tekanan darah yang tinggi yang tidak dirawat boleh membawa risiko kepada serangan jantung, strok, penyakit buah pinggang dan demensia.

  Darah Tinggi

  6 Langkah Stabilkan Tekanan Darah Tinggi

  1. Dapatkan berat badan ideal atau kurangkan berat badan. Pengurangan berat badan mampu memberikan kesan ketara ke atas tekanan darah.2. Amalkan gaya hidup sihat. Bersenam sekurang-kurangnya 30 minit, 3 kali seminggu.

  3. Kurangkan pengambilan makanan bergaram. Mengambil makanan bergaram lebih daripada disyorkan akan meningkatkan bacaan darah. Waspada dengan pengambilan yang mengandungi kandungan garam tinggi seperti kicap, telur masin, ikan masin dan makanan segera.

  Garam

  4. Kurang atau berhentikan merokok. Nikotin dapat meningkatkan tekanan darah sehingga 10 mm/hg dalam tempoh 1 jam. Bayangkan kalau pesakit merokok setiap 1-2 jam sehari?

  5. Jangan stress. Bila kita stress walaupun diakibatkan benda-benda kecil, tekanan darah akan meningkat. Lebihkan bersabar dan berfikir secara rasional.6. Pengambilan supplemen seperti Vivix dapat membantu merawat punca kepada masalah darah tinggi dan menstabilkan tekanan darah.

  Vivix Untuk darah Tinggi

  Kenapa Vivix Sangat Berkhasiat Untuk Pesakit Darah Tinggi?

  Vivix merupakan supplemen yang merawat punca penyakit. Ia tidak berfungsi  seperti ubat darah tinggi yang bertujuan merendahkan tekanan darah. Tekanan darah tinggi berkait rapat dengan kolesterol tinggi. Ia menyumbat dinding arteri dengan lemak lemak tepu. Jadi bentuk arteri menjadi tidak normal dan laluan darah tidak berlaku dengan baik.Salah satu bahan aktif dalam Vivix adalah  polyganum yang fungsinya khusus untuk pembersihan kolesterol. Apabila kolesterol daripada tubuh dapat disingkirkan, tekanan darah akan mula normal dan terkawal apatahlagi apabila kita mengamalkan tips-tips seperti di atas.
  Kandungan Vivix
  (Visited 1,069 times, 1 visits today)

  Categories: Info Kesihatan, Produk Shaklee

  Tags: , ,

  One thought on “6 Tips Mudah Turunkan Tekanan Darah Tinggi Dengan Vivix

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  CommentLuv badge