• Kesakitan Akibat Suntikan Epidural Masih Terasa? Ini Dapat Membantu!

  Sebut tentang epidural ni, ianya merupakan salah 1 kaedah yang diambil bagi melegakan kesakitan semasa bersalin. Walaupun banyak tanggapan negatif tentang suntikan ini, namun kebaikannya juga tidak boleh dinafikan. Tahukah pembaca semua, kesakitan semasa bersalin yang  tidak terkawal boleh membawa beberapa masalah kepada ibu dan bayi.

  Kesakitan semasa proses bersalin yang tidak dikawal ini boleh meningkatkan tekanan pada ibu, membuatkan ibu  stres dan terganggu. Ianya boleh meningkatkan paras hormon stres di dalam darah ibu dan menggangu pengecutan rahim secara efisien.

  Sakit Epidural Hilang

  Akibatnya, ibu boleh mengalami masalah prolonged labour iaitu kegagalan untuk pintu rahim terbuka mengikut jangka masa yang sepatutnya. Ibu akan keletihan sehingga tidak mempunyai tenaga lagi untuk meneran dan mengeluarkan bayi walaupun pintu rahim telah terbuka sepenuhnya.  Lebih lama bayi berada di dalam tulang pelvis, lebih tinggi risiko bayi untuk menjadi lemas atau tekanan.

  Suntikan Epidural

  Sebelum diberi suntikan ini, pesakit akan diterangkan terlebih dahulu tentang prosedur ini dan pesakit perlu menandatangani persetujuan bertulis. Semasa proses suntikan dijalankan, pemantauan tekanan darah pesakit, kadar denyutan jantung dan kadar oksigen dalam darah akan dijalankan secara berkala. Ini bagi memastikan proses berjalan lancar dan tiada sebarang komplikasi lain yang tidak diingini.

  Suntikan Epidural

  Komplikasi Epidural

  Epidural sepatutnya tidak mendatangkan komplikasi berpanjangan kepada pesakit. Kesan sampingan sementara yang mungkin berlaku ialah seperti menggigil, sakit belakang dan kesan  kesakitan di mana jarum dimasukkan. Namun atas beberapa faktor yang tidak diketahui ada juga ibu-ibu yang mengalami kesakitan terutama di bahagian belakang secara berpanjangan.

  Vivix Bantu Legakan Kesakitan Berpanjangan Akibat Epidural

  Bagi ibu-ibu yang masih mengalami kesakitan epidural walaupun telah berbulan melahirkan anak, Mek ila sarankan untuk mencuba Vivix. Pengambilan Vivix bukan sahaja bagus untuk penyembuhan luka bersalin malah merupakan tonik berpantang yang terbaik. Jom kita tengok testimoni daripada mama-mama yang menggunakan Vivix ketika berpantang.

  Kesan Sakit Akibat Epidural Hilang

  Kesan Sakit Epidural Hilang Dengan Vivix

  Badan Kekal Bertenaga Walaupun Ketika Berpantang

  Testimoni Vivix Untuk Berpantang
  Vivix Bantu Pulihkan Bentan

  Testimoni Vivix Untuk Bentan

  Jadi jangan ragu-ragu untuk mengambil Vivix sebagai tonik Berpantang. Wa Mek ila 012-8943453 untuk bantuan dan konsultasi sekarang.

  (Visited 443 times, 1 visits today)

  Categories: Umum

  Tags: , , , ,

  One thought on “Kesakitan Akibat Suntikan Epidural Masih Terasa? Ini Dapat Membantu!

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  CommentLuv badge