• Masalah Mata? Ketahui Bagaimana Vivix Membantu Untuk Mata Yang Lebih Sihat!

  Mata sememangnya salah satu deria yang sangat penting kepada kita. Tanpa mata, gelaplah dunia ini. Kita juga pastinya kita tidak dapat lagi menikmati keindahan alam ciptaan Tuhan. Antara masalah mata yang sering terjadi adalah katarak dan glaukoma. Masalah ini boleh menyebabkan pesakit menjadi buta seandainya rawatan yang tepat tidak diberikan.

  Masalah Mata

  Punca Utama Masalah Mata
  Ada banyak faktor yang boleh membuatkan mata seseorang mengalami masalah. Antaranya adalah disebabkan oleh faktor keturunan iaitu masalah penglihatan yang diwarisi. Masalah mata juga boleh berlaku akibat kemalangan yang menyebabkan saraf mata seseorang boleh menjadi rosak atau disebabkan oleh jangkitan kuman. Penyakit kencing manis yang tidak terkawal juga boleh merosakkan penglihatan pesakit. Faktor penuaan juga menjadi punca kepada kemerosotan daya penglihatan seperti masalah Degenerasi Makular.

  Glaukoma

  Nutrien Untuk Mata Yang Sihat
  Amat penting untuk kita memastikan mata kita sentiasa berada di dalam keadaan yang sihat. Antara tips penjagaan mata yang penting adalah dengan membuat pemeriksaan mata sekurang kurangnya 6 bulan sekali. Sekiranya terdapat kelainan pada mata, segeralah berjumpa pakar untuk menjalani pemeriksaan.

   

  Nutrien Untuk Mata Yang Sihat

  Vivix Untuk Mata Yang Sihat
  Bagi pesakit yang mempunyai masalah mata atau ingin menjaga kesihatan mata, pengambilan Vivix sebagai supplemen harian amat disyorkan.

  Bagaimana Vivix Bertindak

  Kandungan resveratrol  dan polifenol yang tinggi di dalam Vivix terutamanya Anthocyanins mampu mengurangkan risiko kerosakan mata, memperbaiki daya penglihatan dan membantu merawat saraf saraf mata yang bermasalah.

  Katarak Mata Hilang Tanpa Pembedahan

  Beberapa kajian klinikal yang dijalankan oleh penyelidik juga menemui kaitan bahawa resveratrol berperanan di dalam menjaga proses Angiogenesis iaitu proses di mana saluran darah baru terbentuk daripada saluran darah yang sedia ada. Ini adalah satu proses semula jadi yang terlibat dengan pertumbuhan dan penyembuhan luka. Walau bagaimanapun proses ini boleh terhalang disebabkan oleh masalah yang berlaku.

  Mata Mak Makin Pulih Dengan Vivix

  Sebagai contoh, di dalam masalah degenerasi makular, saluran darah yang tidak normal terbentuk bawah retina dan menyebabkan daya penglihatan bermasalah. Perkara yang sama juga berlaku kepada masalah mata yang disebabkan oleh masalah kencing manis.  Perkara ini akan menyebabkan proses pembentukan salur darah yang baru bermasalah dan bekalan darah ke kawasan mata akan terganggu.

  *Kajian klinikal yang dijalankan oleh penyelidik juga menemui kaitan bahawa resveratrol menghalang pembentukan ini tidak normal saluran darah dan juga boleh menghilangkan saluran darah yang tidak normal yang telah terbentuk. 

  Dapatkan Vivix Anda Hari Ini. Wa Mek ila :012-8943453 untuk bantuan dan konsultasi.

  poster page 1

  poster page 1

  Rujukan: Resveratrol and Eye Health  American Journal Of Pathology  Aslam A. Khan, Dru S. Dace, Alexey G. Ryazanov, Jennifer Kelly, and Rajendra S. Apte.

  (Visited 1,287 times, 1 visits today)

  Categories: Umum

  Tags: , , , , , ,

  One thought on “Masalah Mata? Ketahui Bagaimana Vivix Membantu Untuk Mata Yang Lebih Sihat!

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  CommentLuv badge