• Terseksa Sebab Migrain? Atasinya Dengan Set Migrain Shaklee

    Customer : Salam Ila, set Migrain ada tak?
    Mek ila: Waalaikumsalam en Riz. Ada. En ke yang nak makan?
    Customer: Wife saya Ila, risau la sekarang kerap sangat telan ActiFast tu

    Itu antara conversation Mek ila dan customer pada minggu lepas untuk pembelian Set Migrain. Tidak dinafikan kesakitan yang dideritai akibat migrain amat menyakitkan. Sakitnya bagai tak tertahan hingga menyebabkan pesakit terpaksa bergantung kepada pelbagai ubat tahan sakit dan panadol untuk mengurangkan kesakitan.

    Rawatan MigrainSeperti yang kita sedia maklum, pengambilan ubat-ubatan terutama ubat tahan sakit secara berpanjangan tidak baik untuk kesihatan dan boleh mendatangkan kesan sampingan yang lain. Ubat-ubatan juga sekadar menghilangkan rasa sakit dan bukan merawat puncanya. Maka sebab itulah ramai yang mencari kaedah alternatif untuk mengatasi masalah ini termasuklah pengambilan vitamin semulajadi seperti Set Migrain Shaklee.

    Apa itu Migrain?

    Migrain adalah kesakitan berpanjangan yang dialami pada sebelah bahagian kepala dan ianya sering berulang. Apabila migrain berlaku, pesakit terpaksa menahan kesakitan selama beberapa jam atau terpaksa berbaring selepas menelan ubat-ubatan.

    Penyebab sakit kepala

    Selain sakit kepala, pesakit juga boleh merasakan ketidakselesaan pada perut seperti angin, pedih, loya-loya atau termuntah.

     

    Punca dan Penyebab Migrain

    Dikatakan Migrain sebenarnya berpunca daripada pembesaran saluran darah dan bahan kimia yang terhasil daripada gentian saraf yang melilit saluran darah. Semasa sakit , arteri temporal yang terletak di bawah kulit tengkorak membesar. Ini menyebabkan pembebasan bahan kimia yang menyebabkan keradangan, kesakitan, dan pembesaran arteri.

    Punca Migrain

    Antara penyebab migrain ialah:-

    • alahan dengan perkara tertentu seperti cuaca panas,  lampu terang, bunyi kuat, bau tertentu atau minyak wangi
    • tekanan fizikal atau emosi
    • tidur yang tidak teratur
    • merokok
    • tidak makan atau berpuasa
    • pengambilan alkohol
    • simptom PMS, Menopouse
    • ketegangan sakit kepala
    • Mengambil makanan yang mengandungi tyramine seperti wain merah, keju tua, ikan salai, hati ayam, makanan mengandungi bahan perasa monosodium glutamat (MSG) atau nitrat seperti daging khinzir, sosej dan salami

    Bagi penderita migrain, kita perlulah mengetahui punca-punca yang menyebabkan serangan migrain berlaku. Dengan cara ini, serangan migrain boleh dikurangkan. Sekiranya ia berpunca daripada pemakanan, maka kita perlulah menjaga pemakanan harian anda dan elakkan daripada mengambil makanan yang menjadi punca kepada serangan migrain.

    Begitu juga dengan aktiviti-aktiviti lain yang boleh menyebabkan migrain seperti tekanan dan sebagainya. Amalan cara hidup yang lebih sihat juga dikatakan mampu mengurangkan dan mengatasi masalah migrain ini. Pengambilan Supplemen Shaklee juga amat digalakkan kerana ianya adalah selamat dan semulajadi serta terbukti di dalam membantu  menangani masalah migrain tadi.

     Set Migrain Shaklee

    Alhamdulillah, berkat pengambilan yang konsisten migrain tidak lagi menyerang. Malah ubat tahan sakit yang menjadi teman ketika migrain juga tidak lagi diperlukan.

     Testimoni Set Migrain Shaklee
    Husband Fiza ni pun konsisten makan Vitamin, memang hilang migrain tanpa disedari.

    Testimoni Set Migrain Dua

    Puan Husna ni pun sama, Alhamdulillah migrain dah hilang. Testimoni Set Migrain ShakleeAdik Alyaa pun sama. Kini migrain dah jarang sangat menyerang.

    Testimoni Set Migrain Shaklee Dua

    Lagi Testimoni daripada rakan-rakan yang dah pulih migrain mereka. Testimoni Set Migrain

    Jadi jangan tunggu lama-lama lagi tau. Jom rawat migrain dengan Set Migrain Shaklee. Whatsapp Mek ila: 012-8943453 untuk pesanan dan konsultasi.

    (Visited 395 times, 1 visits today)

    Categories: Info Kesihatan, Set Vitamin Shaklee

    Tags: , , ,

    One thought on “Terseksa Sebab Migrain? Atasinya Dengan Set Migrain Shaklee

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    CommentLuv badge