• Cara Mengubati Kayap Dengan Vitamin Shaklee

  Penyakit kayap merupakan antara penyakit yang ditakuti dan mendatangkan kesengsaraan kepada pesakit. Ada kenalan Mek ila dulu menghidapi kayap berbulan lamanya. Rasa gatal, sakit, merenyam dan sebagainya buatkan pesakit tidak keruan dan sukar untuk menguruskan kehidupan harian mereka dengan baik.
  Testimoni Vivix Untuk KayapTerdapat 2 golongan  yang berisiko tinggi dijangkiti kayap, iaitu:
  1. Golongan yang lebih berusia iaitu umur lebih daripada 50 tahun di mana ketahanan sistem imun berkurangan dan;
  2. Mereka yang mengalami kelemahan sistem imun kerana pelbagai sebab seperti jangkitan kuman  HIV dan kesan ubat-ubatan seperti steroid.

  Apa Itu Kayap?

  Kayap atau herpes zoster merupakan penyakit virus yang disebabkan oleh virus varicella zoster (VZV). Seseorang yang mengalami penyakit ini akan mendapat ruam kulit yang memedihkan dengan lepuh pada satu-satu kawasan badan dan ia seolah-olah berbentuk jalur. Jangkitan awal VZV boleh menyebabkan cacar air yang biasanya dialami oleh golongan kanak-kanak dan orang muda. Setelah penyakit cacar air sembuh, virus itu masih lagi berada dalam badan tetapi dalam keadaan tidak aktif. Jika tahap daya tahan selular seseorang itu menurun, maka VZV boleh aktif kembali dan merebak ke saraf periferi hingga ke kulit yang akhirnya membawa kepada penyakit kayap. – Wikipedia
  Penyakit Kayap

  Simptom Jangkitan Kayap

  Selepas beberapa hari pesakit dijangkiti, bahagian kulit yang dijangkiti kayap akan menjadi kemerah-merahan dan menjadi ruam panas. Ada juga kayap yang bernanah dan mula menjalar. Kayap ini boleh timbul di mana mana bahagian tubuh termasuklah di badan atau pun di muka. Pesakit yang dijangkiti kayap juga akan merasai simptom-simptom seperti ingin demam, loya, pening, sakit badan, hilang selera maka, gatak-gatal dan mula ditumbuhi ruam panas di bahagian urat saraf yang terlibat.

  Rawat Kayap Dengan Supplemen Shaklee

  Penyakit  kayap ini disebabkan oleh sistem  imun yang lemah. Maka cara terbaik untuk memulihkan jangkitan kayap ialah dengan cara membantu badan kita meningkatkan sistem pertahanan tubuh bagi melawan jangkitan virus tersebut.

  Antara supplemen Shaklee yang sesuai untuk penyakit kayap ialah Vivix, Nutriferon dan Garlic. Gabungan ketiga-tiga vitamin ini dapat membantu pesakit supaya sembuh dengan lebih cepat.

  Vivix Untuk Kayap
  Pengalaman  Cik Siti Norhayati Abdul Halim
  2013

  Beliau mengambil Nutriferon dan kemudiannya Lechitin dan B Complex untuk megurangkan kesan parut di muka akibat kayap.
  Testimonial Kayap
  Ingin membeli Set Kayap ini? Wa Mek ila: 012-8943453 untuk pembelian dan konsultasi.
  (Visited 649 times, 1 visits today)

  Categories: Info Kesihatan, Set Vitamin Shaklee

  Tags: , ,

  One thought on “Cara Mengubati Kayap Dengan Vitamin Shaklee

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  CommentLuv badge