• Tips Rawat Denggi Supaya Platelet Cepat Naik dan Badan Kembali Sihat

  Tahun silih berganti, penyakit berjangkit datang dan juga pergi. Namun penyakit demam denggi masih lagi setia menghuni di tubuh rakyat Malaysia.

  Tips Rawat Denggi
  Malah peningkatan kes denggi pada setiap tahun juga amat menakutkan. Bukan sekadar kes, bilangan kematian akibat denggi pada setiap tahun juga menunjukkan peningkatan mendadak pada setiap tahun*.

  Statistik Pesakit Denggi

  Statistik Pesakit Denggi Tahunan di Malaysia

   

  Statistik Kematian Pesakit Denggi

  Statistik Kematian Pesakit Denggi Mengikut Tahunan

   

  Bagaimana Demam Denggi Boleh Berjangkit?

  Bagaimana Demam Denggi Berjangkit

  Demam denggi adalah sejenis penyakit  berjangkit  yang merebak melalui gigitan nyamuk Aedes yang telah dijangkiti. Terdapat empat  jenis virus yang boleh menyebabkan demam denggi iaitu DEN 1, DEN 2, DEN 3 dan DEN 4. Jangkitan salah satu jenis virus hanya memberikan imuniti terhadap virus jenis itu sahaja. Ini bermakna pesakit boleh dijangkiti lebih daripada sekali melalui Virus Denggi yang berbeza.

    Tanda Tanda Denggi
  Tanda-tanda demam denggi antara individu adakalanya sedikit berbeza. Namun antara tanda-tanda yang biasa dialami ialah demam dan sakit di bahagian badan dan sendi. Selepas demam melebihi 3 hari, pihak klinik biasanya akan mengambil ujian darah bagi tujuan pengesanan Denggi

  Jangkitan Virus denggi akan menyebabkan bilangan platelet dalam darah menurun dengan cepat, seterusnya menyebabkan kegagalan organ tubuh untuk berfungsi. Platelet amat diperlukan untuk pembekuan darah. Kebiasaannya pesakit yang telah dijangkiti akan mengalami penurunan platelet secara mendadak selepas dijangkiti.

   

  Rawatan Pesakit Denggi

  Sehingga kini, masih tiada rawatan yang khusus untuk pesakit Denggi. Pesakit akan dimasukkan ke wad untuk dipantau apabila bacaan platlet mereka jatuh di bawah bacaan 100 atau apabila pesakit terkena  demam denggi berdarah. Pesakit demam denggi perlu berehat dan minum lebih banyak air untuk segera sembuh.

  Shaklee juga menyediakan Set Supplemen khusus untuk Pesakit Denggi. Jom kita tengok Cadangan Supplemen yang disyorkan oleh Puan Sarah, Pakar Nutrisi Shaklee.

  Alhamdulillah, berkat pengambilan Set Denggi ini, bacaan platelet darah lembali normal dan pesakit pulih dengan lebih cepat. Malah rasa sakit dan sengal yang dialami akibat denggi juga dapat dihilangkan. Paling tak tahan kalau yang kena Denggi ni anak-anak kecil, memang merengek je setiap masa.

  Jom kita tengok testimoni.

  Platelet Suami Naik Daripada 116 ke 160 Tanpa Perlu masuk Wad.

  TESTIMONI SET DENGGI SHAKLEE 2

  Platelet Darah Anak Yang Doktor Sahkan Denggi Naik Mendadak

  Testimoni Nutriferon Untuk Denggi

  Platelet Darah Naik Dengan 2 Sachet Nutriferon SehariTestimoni Nutriferon Untuk Denggi 2 Cancle Warded, Syukur Sangat!

  Testimoni Nutriferon Untuk Denggi 3

  Platelet Anak Naik Dari 100 ke 180 Dalam Tempoh Tiga Hari

  Testimoni Nutriferon Untuk Denggi 5

  Alhamdulillah, kan? Jadi bagi yang nak dapatkan Set Denggi ni jom cepat-cepat hubungi Mek ila. Wa: 012-8943453.

  * Sumber: http://idengue.remotesensing.gov.my

  (Visited 1,252 times, 1 visits today)

  Categories: Set Vitamin Shaklee

  Tags: , , ,

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  CommentLuv badge