• Pesakit Strok Kini Semakin Pulih Dengan Vivix Shaklee

  Masalah strok memang menakutkan. Apatahlagi ia datang tiba-tiba tanpa tanda seperti serangan jantung. Tiba-tiba je pesakit boleh rebah dan perlu dibawa ke hospital. Bila sedar sahaja mulalah episod duka berlaku. Ada anggota bahagian yang tidak boleh digerakkan, pertuturan terjejas dan paling menakutkan bila pesakit terus lumpuh.

  Bagaimana Strok Terjadi?

  Strok adalah serangan di bahagian otak dan terjadi apabila bekalan darah ke otak terganggu. Untuk berfungsi, otak memerlukan bekalan darah berterusan yang membawa oksigen dan nutrien penting. Apabila saluran darah tersumbat, bekalan darah akan terhenti dan sel-sel otak akan kekurangan oksigen dan nutrien. Akibatnya sel sel tersebut mula mati dan pesakit akan mengalami strok dengan pantas dan senyap hanya dalam beberapa ketika. Kerosakan sel-sel otak akan menjejaskan deria, pertuturan dan pergerakan bergantung di bahagian mana ianya rosak.

   

  Antara penyebab utama strok ini ialah kolesterol berlebihan dalam badan di mana kolesterol ini boleh membuatkan salur darah tersumbat.

   

  Kisah Suami Puan Hafza Aein

  Kisah Puan Hafza ni memang menyedihkan, buatkan Mek ila teringat semasa husband jatuh sakit dulu. Alhamdulillah Puan Hafza membuat pilihan yang tepat dengan pemberian Vivix kepada suaminya.

  Testimoni Vivix Untuk Stroke

  ————————————————————————————————————–

  April 2014

  Saya Hafza Aein. Ini suami saya yang mengalami stroke pada APRIL 2014. Doktor mengesahkan otak kirinya membengkak dengan cepat. Hanya pembedahan pembukaan tempurung kepala sahaja yang dapat menyelamatkan nyawa suami. Saya bersetuju tanpa berfikir panjang kerana tiada pilihan lain.

  Pada MEI 2014, suami masih lagi tidak sedar dan doktor memberitahu saya yang sel-sel otak di bahagian otak kiri telah mati dan ada 3 kemungkinan yang terjadi pada suami. Sama ada tidak dapat mengingat siapa diri dia dan ahli keluarga, atau boleh mengingat tapi cepat lupa ataupun mengalami masalah pertuturan.

  Alhamdulillah, Allah Maha Besar, bila dia dah sedar, dia masih ingat akan kami sekeluarga. Cuma yang menjadi masalah bila setiap pertuturan dia menjadikan kami tidak faham.

  Mulai dari itu, saya cuba bagi vivix setiap malam dengan 1 sudu kecil dan berdoa setiap kali saya bagi pada dia untuk pulihkan sel-sel yang dah mati di otak sebab otak kiri merupakan otak untuk bertutur dan mengira.

  Alhamdulillah, hampir setahun saya berikan vivix, pertuturan suami semakin pulih dan doktor pun puji suami nampak semakin berseri dan banyak cakap. Suka saya bila doktor cakap macam tu.

  Terima kasih shaklee telah membantu menyembuhkan suami saya dan keluarga.

  ___________________________________________________________

   

  Sesungguhnya tiada yang lebih membahagiakan selain melihat insan tersayang kembali pulih dan Vivix merupakan satu sinar baru kepada pesakit strok untuk kembali pulih,

  Dapatkan Vivix Anda Hari Ini.

  poster page 1

  poster page 1

  Ingin membeli Vivix secara online dan dihantar terus ke rumah anda?

  Order Now

  (Visited 261 times, 1 visits today)

  Categories: Info Kesihatan, Produk Shaklee

  Tags: , , ,

  One thought on “Pesakit Strok Kini Semakin Pulih Dengan Vivix Shaklee

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  CommentLuv badge