• Resdung Sembuh, Kini Pesakit Tak Perlu Lagi Garu Hidung Setiap Hari

    Sejak 2 tahun menghidap resdung, Kak Lina memang kerap bersin dan mudah batuk. Hidungnya juga sentiasa terasa gatal terutama di waktu pagi. Kadangkala beliau juga mudah letih dan sering sakit kepala. Namun Kak Lina menganggap penyakit ini bukanlah sesuatu  yang merbahaya dan ianya cuma alahan kepada makanan dan cuaca yang sejuk.

    Sebenarnya ramai pesakit yang  tidak menyedari bahawa resdung juga boleh menyebabkan komplikasi lain yang lebih bahaya. Resdung yang kronik boleh memberi kesan kepada telinga sehingga menyebabkan seseorang itu pekak. Lebih menakutkan resdung juga boleh membawa maut akibat komplikasi pada otak jika dibiarkan tanpa sebarang rawatan.
    Ubat Resdung

    Punca Resdung

    Resdung sebenarnya berpunca  daripada jangkitan bakteria ke atas hidung dan rongga-rongga di sekitar bahagian dalam tulang muka yang bersambung ke hidung melalui saluran sinus. Resdung juga boleh berpunca disebabkan oleh rerambut halus silia dalam rongga sinus yang gagal menyempurnakan tugas untuk melancarkan aliran mukus.

    Bagi resdung yang tidak dirawat, ianya boleh menyebabkan pelbagai komplikasi seperti :-

    • Jangkitan nanah di sekeliling kawasan mata
    • Jangkitan otak (meningitis)
    • Sakit tekak yang kronik
    • Jangkitan tulang muka
    • Memburukkan keadaan lelah
    • Berdengkur yang kronik
    • Jangkitan telinga dan tonsil, terutamanya kanak-kanak
    • Alahan hidung atau hidung sensitif
    • Selesema biasa yang melarat.

    Akibat tidak tahan dengan kegatalan yang dialami, Kak Lina akhirnya menghubungi Mek ila untuk mendapatkan Set Resdung ini kira-kira seminggu  sebelum Hari Raya.

    Fungsi Set Resdung

    Testimoni Set Resdung Shaklee

    Dan Alhamdulillah, semasa Mek ila menghubungi Kak Lina semalam, feedback yang diberi amat menggembirakan. Nak tergelak pun ada. Asalnya sekadar nak tanya kalau-kalau beliau ada mengalami healing crisis yang teruk tapi lain pula ceritanya.

    Testimoni Set Resdung

    Ha, happy kan korang. Resdung beransur pulih dan dapat pula extra bonus daripada Alfafa yang ada dalam set ini. Alfafa memang vitamin pilihan untuk wanita yang telah berkahwin kerana fungsinya yang memang awesome.

    Itu kisah Puan Lina, jom kita tengok pula testimoni daripada pengguna lain yang kini telah mendapat manfaat yang sangat baik daripada Set Resdung ini.

     

    Testimoni Set Resdung Shaklee

    Dulu asal bangun pagi je konfem saya bersin tak berhenti. Pernah saya bersin sampai darah keluar daripada hidung. Boleh dikatakan saya mengalami resdung yang agak teruk la. Siap hidung dengan muka gatal-gatal lagi. Jerawat tak yah habaq la. Nak tau apa yang say aguna untuk atasi resdung saya? Say aguna Set Resdung Shaklee Vitamin C, B Complex dan Alfafa Complex. Selepas 10 tahun baru rasa macam boleh bernafas segar dan lancar. Alhamdulillah sangat kan. Kenapalah dari dulu tak kenal benda alah ni.

     

    Testimoni Ubat  Resdung Shaklee

    Saya mempunyai masalah resdung yang agak kronik. Selepas saya mengambil Set Resdung daripada Shaklee, Alhamdulillah, ia berkesan dengan izin Allah. So, saya tea perlu menggaru hidung saya menggunakan garfu lagi.

    Seronok kan dengan nikmat kesihatan yang lebih baik ni. Jadi pada rakan-rakan yang ada masalah Resdung, jangan tunggu lagi. Hentikan penyeksaan dan rawat Resdung anda sekarang. Wa: 012-8943453 untuk pertanyaan dan konsultasi.

    (Visited 339 times, 1 visits today)

    Categories: Set Vitamin Shaklee

    Tags: , ,

    One thought on “Resdung Sembuh, Kini Pesakit Tak Perlu Lagi Garu Hidung Setiap Hari

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    CommentLuv badge