• Tips Nak Berjaya Dalam Bisness Online

  Tips Bila Nak Bisness Online!

  Alhamdulillah dah hampir 5 tahun Mek ila berbisness online walaupun dulu bukan bermula dengan Shaklee ni. Untuk kekal bertahan dan menjadi pilihan pengguna, mudah sahaja tipsnya. Kita perlu menjadi seller yang kita sendiri ingin berurusan. Antaranya:-

  pe rlu ramah mesra dan sedia menjawab soalan pelanggan walaupun soalan yang ditanya sangatlah banyak. Lebih bagus customer berpuas hati sebelum membeli daripada beliau tidak berpuas hati selepas membeli.

  tips-bila-menjalankan-business-online

  perlu sentiasa jujur dalam menjawab soalan pelanggan. Berikan keterangan yang betul bukannya menipu. Bayangkan kalau kita ditipu oleh seller, aduh, sakitnya hati.

  berikan maklumat yang tepat dalam urusan urusniaga. Sebagai contoh bila barang akan dipos dan jangan lupa berikan sekali tracking poslaju/courier untuk mudahkan mereka membuat semakan.

  sentiasa berikan servis walaupun setelah jualan. Bantu semakkan jika barang yang dihantar belum sampai bukannya menjawab ‘itu urusan poslaju’. Hakikatnya walau customer boleh menyemak sendiri, membantu mereka adalah perkara yang amat menyenangkan hati mereka dan buatkan mereka gembira berurusan dengan mereka.

  penjual-shaklee-best

  yang last ni wajib supaya kita tidak rasa terbeban dengan apa yang kita lakukan. Rasa sayang dan ikhlas dalam menjalankan perniagaan. Maka tidak timbul isu malas nak layan kerenah pelanggan dan sebagainya kerana itu asam garam menjadi peniaga.

  Mek ila ucapkan selamat berjaya semua dan doakan juga kejayaan Mek ila sama.

  Amin!
  Wa Mek ila: 012-8943453 untuk pembelian Vitamin #Shaklee ye.

  (Visited 150 times, 1 visits today)

  Categories: All About Shaklee

  Tags:

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  CommentLuv badge