• Cara Rawat Asma Pada Anak Tanpa Perlu Makan Ubat

  Sebut tentang asma pada anak-anak ni, Mek ila juga ada pengalaman yang sama. Walaupun kami suami isteri tiada asma, Doktor pernah mengesahkan yang Arif Fahmi mempunyai asma. Ini  kerana Arif amat mudah diserang batuk berkahak yang menyebabkan nafasnya berbunyi, sedikit lelah dan akhirnya perlu mengambil neb.  Kata Doktor, kekerapan mengambil neb melebihi 6 kali setahun adalah salah satu simptom yang membolehkan kanak-kanak didiagnosis sebagai penghidap asma.

  Rawat Asma Tanpa Ubat
  Mendengar kata kata Doktor itu buatkan Mek ila hampir menangis. Ialah siapa yang tak risaukan kesihatan anak kan?.  Namun kata-kata Doktor itu tak dapat Mek ila nak sangkal. Arif memang mudah terkena batuk berkahak sejak bayi lagi dan keadaan itu tidak berkurangan walaupun usianya telah mencecah 4 tahun ketika itu.

  Sebut saja nama nama ubat batuk untuk kanak-kanak, hampir semuanya pernah Arif minum. Doktor turut membekalkan Arif dengan nebulizer namun Mek ila sekalipun tak pernah menggunakannya. Di saat itu juga Mek ila berazam untuk merawat masalah Arif ini dengan supplemen Shaklee.

  Asma Pada Kanak-Kanak

  Bagi Supplemen Perlu Istiqamah

  Sememangnya dari awal lagi Mek ila tahu yang masalah  asma pada kanak-kanak ini perlukan masa untuk merawatnya. Ada yang ambil masa 6 bulan dan ada juga yang hampir setahun. Begitu jugalah dengan Arif, 3 bulan pertama masalah seperti terbersin di awal pagi, batuk dan sebagainya tidak langsung nampak perubahan. Namun Mek ila tetap meneruskannya sehingga bulan yang ke 6. Alhamdulillah perubahan pada Arif memang sangat sangat memuaskan hati. Sepanjang setahun selepas itu hanya sekali Arif mengambil neb berbanding 6-8 kali setahun sebelum ini. Itupun mungkin kerana Arif demam akibat cuaca yang tidak menentu.

  Set Kanak-Kanak Shaklee

  Sepanjang 6 bulan, Set inilah yang Mek ila berikan kepada Arif Fahmi. Set ini mengandungi Omega Guard yang sangat baik untuk minda dan masalah pernafasan. Chewable Vita C untuk menguatkan imun Arif dan multivitamin Mealshakes yang membantu melengkapkan nutrisi hariannya termasuk membantu dalam masalah sembelit.

  Set Kanak Kanak Shaklee

  Alhamdulillah kini boleh dikatakan Arif Fahmi bebas sepenuhnya daripada asma dan semoga terus sihat hingga dewasa nanti. Dan sesungguhnya Mek ila sememangnya amat bersyukur di atas kesihatan Arif yang lebih baik.

  Jadi jika anak-anak pembaca semua ada asma, rawatlah ia dengan cara yang terbaik. Kebergantungan pada ubat-ubat tidak membantu mereka, sebaliknya hanya meredakan simptom batuk atau asma buat sementara sahaja. Reda sekejap dan kemudian datang lagi dalam masa yang terdekat.

  Terima Kasih Mama, Kami Kini Pulih Daripada Asma.

  Selain Arif, ramai lagi kanak-kanak yang kini telah pulih daripada Asma dan tidak perlukan nebulizer atau inhaler lagi.

  Ikuti kisah adik Humaira yang kini dah tak perlukan neb lagi.

  Anak kedua saya Humaira start kena nebulizer masa umur 5 bulan lepas demam selsemanya yang sangat teruk kali pertama. Situasi berulang setiap 2-3 bulan sekali. Meronta ronta bila kena neb. Trauma tengok topeng dan mesin neb tu kalau ke klinik.

  Masuk usia setahun paed suggest ambil fish oil. Ikhtiar katanya. Jangan berterusan neb sebab tak  bagus untuk jangka masa panjang. Alhamdulillah lepas survey, rasanya Omega Guard Shaklee yang terbaik untuk dia. Konsisten beberapa bulan pengambilan. Usia setahun setengah dia tak pernah neb lagi sampai sekarang dah nak masuk usis 4 tahun awal tahun depan ni. Alhamdulillah.

  Rawat Asma Pada Kanak Kanak

  Ini pula kisah Yaya : Tiada Lagi Asma.
  Satu ketika dulu doktor cakap Yaya at the early stage of athma. Ubat untuk prevent athma every night ambil tanpa miss. Setahun 3 kali masuk hospital. Lepas konsisten amalkan Omega lebih kurang 3 bulan, Yaya free from athma. Alhamdulillah.

  asma-tiada-lagi

  Jadi mama dan papa, jangan tunggu lagi. Ikhtiar rawat asma anak-anak dengan Set Kanak-Kanak Shaklee.  Jangan tunggu hingga asma anak makin teruk dan boleh membahayakan nyawanya.

  Untuk pembelian dan konsultasi, Whatsapp Mek ila: 012-8943453

  Ekslusif Untuk Semua Pelanggan Kami 🙂

  Ingin membeli set Kanak-Kanak ini secara online dan dihantar terus ke pintu rumah anda? Mudah sahaja, sila klik di bawah ini.

  https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=a46620e9cddf3d9cb73def57e25ec158

  (Visited 524 times, 1 visits today)

  Categories: Family Arif, Set Vitamin Shaklee

  Tags: , ,

  4 thoughts on “Cara Rawat Asma Pada Anak Tanpa Perlu Makan Ubat

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  CommentLuv badge