• Seronoknya Bila Berat Badan Turun 8kg Sebulan Hingga Boleh Pakai Baju Zaman Remaja

    Salam pembaca semua!
    Tak dapat dinafikan kebanyakan kita akan mengalami pertambahan berat badan selaras dengan peningkatan usia. Bagi wanita lagilah, kebanyakannya akan mengalami perubahan berat badan yang ketara selepas bersalin. Maklumlah semakin meningkat usia, kita semakin kurang aktif hingga menyebabkan metabolisma kita semakin menurun,

    tips-mudah-kurus-dengan-oemga-guard

    Nak kurus dengan Minyak Ikan?

    Pengambilan minyak ikan bukan hanya bagus untuk meningkatkan ingatan atau merawat masalah asma, ianya juga amat bagus untuk meningkatkan kadar metabolisme iaitu kadar pembakaran lemak di dalam tubuh. Ketahui bagaimana Minyak Ikan Omega Guard membantu untuk kurus dalam 4 cara di bawah :-

    1. Asid Lemak Omega 3 yang terkandung di dalam minyak ikan membantu badan kita membakar lemak dengan cara bertindak balas dengan lebih baik terhadap hormon Leptin.

    2. Hormon Leptin memberitahu badan dan menghantar signal ke otak kita untuk mengurangkan selera makan supaya kita boleh mengekalkan atau mengurangkan berat badan.

    omega-buat-rasa-kenyang

    3. Leptin juga meningkatkan metabolisme (kadar pembakaran lemak) dengan cara meningkatkan pengeluaran tiroid. Hormon tiroid adalah hormon yang mengawal metabolisme.

    4. Leptin juga akan menyebabkan badan kita untuk membakar lemak sedia ada untuk tenaga.

    Tahukah pembaca, sekiranya badan kita tidak bertindak balas dengan baik terhadap Leptin maka situasi yang sering berlaku ialah:-

    ‘Kita akan sentiasa lapar, ingin makan selalu dan badan akan menyimpan lebih banyak lemak

    Maka pengambilan Minyak Ikan Omega 3 membantu badan bertindak balas lebih baik dengan Leptin dan meningkatkan metabolisme.

    Testimoni Omega Guard Untuk Kurus

    Jom kita tengok testimoni daripada pengguna Omega Guard yang sangat berpuasa hati.

    Puan Za
    Beliau jatuh cinta dengan Omega Guard kerana tanpa disangka berat badannya turun 8kg dalam tempoh sebulan. Maklumlah niat asal makan Omega hanya untuk kesihatan, tapi dapat pula manfaat lain yang tak terduga. Bila berat dah turun, apa lagi, bolehlah pakai baju-baju lama yang dah lama tak muat tu 🙂

     

    cara-mudah-kuruskan-badan-dengan-omega-guard

    Macam Cik Yati pula, hanya dengan pengambilan Omega Guard beliau dah turun 4kg. Beliau amalkan 3biji Omega Guard sebelum tidur dan minum air masak yang mencukupi sehingga 4-6 liter sehari.

    omega-guard-untuk-kurus
    Cik Nur pula ambil Omega Guard dengan alfafa. Hasilnya juga sangat menakjubkan. Beliau turun 1.5kg hanya dalam masa seminggu.

    omega-guard-untuk-kurus-2

    Seronok kan? Sambil jaga kesihatan jantung kita dengan Omega dan menguatkan ingatan, lemak-lemak lama kita terutama visceral fat yang boleh membahayakan kesihatan juga boleh disingkirkan daripada tubuh. Hasilnya berat badan berkurangan dan kita juga lebih sihat ceria.

    Jom kurus dengan Omega Guard dan dapatkan sebotol hari ini dengan harga promosi. Whatsapp Mek ila: 012-8943453 untuk pembelian dan konsultasi percuma.

    (Visited 95 times, 1 visits today)

    Categories: Info Kesihatan, Produk Shaklee

    Tags: , , ,

    2 thoughts on “Seronoknya Bila Berat Badan Turun 8kg Sebulan Hingga Boleh Pakai Baju Zaman Remaja

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    CommentLuv badge