• Syukurnya Ibu, Anak Sembuh Daripada Kanser Kelenjar Tahap 4 Selepas Amalkan Vivix

    Salam pembaca semua.
    Dalam entry yang lepas Mek ila ada kongsikan kisah tentang Kanser Kelenjar atau dikenali sebagai Kanser Lymphoma. Lymphoma adalah sejenis kanser   yang berlaku pada sistem limfatik badan.

    Sistem limfatik terdiri daripada kelenjar nodus limfa, thymus, limpa, tonsil, sum-sum tulang serta saluran limfa. Walaupun banyak jenis barah boleh merebak ke bahagian sistem limfatik, lymphoma adalah barah yang ketara kerana ianya berasal daripada tempat ini.

    penawar-kanser-kelenjar-atau-lymphoma-adalah-vivix

    Kali ini Mek ila ingin berkongsi kisah kesyukuran seorang ibu apabila anak lelaki beliau yang berusia 10 tahun ketika disahkan menghidap kanser, sembuh daripada penyakit Kanser Kelenjar tahap 4 setelah mengamalkan Vivix.

    Kredit kepada: Fb Supermom Shaklee Story

    Testimoni  daripada Puan Saadiah Arbain

    Anak Saya Sembuh Dari Kanser Peringkat 4 Setelah Amalkan Vivix

    Ini kisah anak saya. Anak saya disahkan mengidap kanser Hodgkins Lymphoma stage 4 pada usia 10 tahun. Beliau telah sembuh sepenuhnya setelah mengambil Vivix Shaklee.

    Pada usia 10 tahun anak saya selalu mengadu sakit belakang. Saya dan suami menyangkakan kemungkinan jatuh basikal atau jatuh masa bermain.

    Sakitnya semakin kerap. Kami bawa ke klinik dan kadang-kadang ke hospital. Di hospital doktor check ala kadar dan bekalkan Paracetamol sebagai ubat tahan sakit. Biasa la bila makan ubat sakitnya reda. Lepas tu datang balik.

    Doktor pun tak dapat detect penyakit ank saya. Sampai satu masa doktor amik darah bagi tujuan ujian dan dihantar ke makmal darah.

    Doktor mengesahkan anak saya ada jangkitan kuman dalam darah. Anak saya menjalani operation kecil untuk mengambil sample di bahagian leher sebelah kiri.

    Setelah beberapa hari dapat result, anak saya disuruh rujuk ke HKL. Sampai disana kami terus ke Wad Pedriatik kanak- kanak.

    Hati seorang ibu hancur bagai dihiris sembilu apabila Doktor Teh Kok Hoi memberi tahu anak saya mengidap penyakit kronik tahap 4 dan terpaksa menjalani rawatan kimoterapi.

    sad

    Saya dan suami diberi kaunseling supaya tabah menghadapi kemungkinan yang akan berlaku. Suami saya tenang mendengarnya sedangkan saya sudah berbagai-bagai perasaan yang timbul. Takut, cemas dan sedih. Rawatan ini 50-50.

    Dari hari itu 20 Julai 2011 bermula episod baru dalam hidup saya. Anak saya di masukan wad KK3 di pedriatik HKL.

    Anak saya menjalani rawatan kimoterapi dan perlukan penjagaan yang rapi. Pesakit tidak dibenarkan jumpa orang luar kerana ditakuti jangkitan kuman.

    Kami berulang alik ke HKL selama dua tahun. Rawatan kimoterapi selama enam bulan dan masa selebihnya bagi check up susulan.

    Setelah tempoh dua tahun anak saya disahkan sihat dari kanser tersebut namun doktor menasihati agar kami jaga pemakanannya kerana ditakuti penyakitnya akan berulang semula.

    Yang menyedihkan saya sekarang kos perubatan semakin meningkat. Hospital kerajaan tidak dapat menyediakan kos rawatan bagi penyakit kanser stage 4. Ramai pesakit pergi ke hospital swasta yang menelan belanja yang agak mahal.

    Sepanjang anak sakit, dia cepat down dan cepat terasa. Tapi satu yang saya ingat sampai hari ni. Bila doktor suruh cuti setahun dari belajar untuk menjalani rawatan. Dia kata tak nak jadi orang bodoh sebab takut ketinggalan dalam pelajaran. Dia sangat sedih dengan keadaan dirinya.

    Justeru itu saya berusaha mencari supplement bagi anak saya. Dari satu supplement ke satu supplement tetapi semua tidak sesuai. Dan akhirnya saya temui Vivix Shaklee.

    Alhamdulillah peraturan Allah itu memang cantik. Apabila anak saya memasuki sekolah form 1 di SMAN Lenggong , anak saya ditukarkan ke hospital Ipoh bagi check up seterusnya.

    Saya sentiasa bekalkan Vivix buat anak saya. Setelah konsisten ambil Vivix, anak saya disahkan bebas kanser pada 20. 07.2016. Satu berita yang menggembirakan.

    penawar-kanser-lymphoma

    Alhamdulillah lepas habis rawatan dia boleh skor balik pelajaran yg tertinggal. Yang paling menggembirakan saya Alhamdulillah periksa I’dadi tahun lepas dia dapat mumtaz.

    Sekarang anak saya bisa menjalani kehidupan seperti remaja lain. Belajar dan bermain. Malah anak saya turut menyertai aktiviti lasak di sekolahnya. Saya pun tidak perlu risau akan keadaan anak saya ketika tinggal berjauhan dari keluarga.

    Syukur Alhamdullilah. Terima kasih Allah terima kasih Shaklee.

    ************************************************************************************

    Alhamdulillah, syukur kan? Benarlah kata pepatah, setiap penyakit masih ada rawatannya asalkan kita terus berusaha dan berdoa.

    Sememangnya tiada apa yang lebih membahagiakan seorang ibu apabila melihat anak-anak mereka membesar dengan sihat dan sempurna. Mek ila juga doakan agar anak ini terus sihat dan dapat menjalani kehidupan beliau dengan lebih gembira.

    Bagi yang ingin mendapatkan Vivix, hubungi Mek ila melalui Whatsapp: 012-8943453 sekarang.

    Ingin membeli Vivix secara online dan dihantar terus ke rumah anda?

    Order Now

    (Visited 274 times, 1 visits today)

    Categories: Info Kesihatan, Produk Shaklee

    Tags: , , ,

    One thought on “Syukurnya Ibu, Anak Sembuh Daripada Kanser Kelenjar Tahap 4 Selepas Amalkan Vivix

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    CommentLuv badge