• Rawat Katarak Yang Mengganggu Penglihatan Tanpa Pembedahan

  Katarak merupakan salah satu masalah yang sering terjadi pada mata.  Dalam bahasa yang mudah, katarak merupakan selaput yang tumbuh pada lensa mata dan boleh menyebabkan pandangan menjadi terganggu. Kehadiran selaput ini akan menyebabkan cahaya terhalang untuk  memasuki mata.

  rawatan-katarak

  Mengapa Penglihatan Akan Menjadi Kabur Apabila Katarak Berlaku?

  Katarak biasanya terjadi secara perlahan lahan dan tidak menyakitkan mata. Apabila selaput terbentuk, jumlah cahaya yang dapat masuk ke dalam mata menjadi berkurangan hingga menyebabkan penglihatan menjadi kabur.

  rawatan-katarak-mata

  Pada peringkat awal kehadiran katarak, ianya mungkin tidak disedari. Namun lama kelamaan, ia akan semakin membesar hingga menyebabkan penglihatan makin terganggu.

  Antara Penyebab Katarak

  Faktor usia sering dikaitkan sebagai penyebab katarak. Dikatakan mereka yang berusia 60 tahun ke atas mempunyai risiko yang tinggi untuk mengalami katarak. Selain usia, terdapat beberpa faktor lain seperti:-

  • pesakit kencing manis atau diabetes
  • mereka yang pernah mengalami trauma atau cedera pada bahagian mata
  • faktor keturunan
  • mata yang sering terkena cahaya matahari secara berterusan tanpa pelindung
  • mata yang mengalami radiasi secara terus menerus serta radikal bebas.

   

  Tanda dan Gejala Katarak

  Berikut adalah tanda-tanda katarak berlaku pada mata:-

  rawatan-katarak
  Rawatan Untuk Katarak Mata

  Rawatan pembedahan katarak untuk mengganti kanta mata sering disyorkan untuk mereka yang mengalami masalah katarak. Walaubagaimanapun sekiranya masalah katarak tidak serius, pembedahan tidak diperlukan. Pesakit hanya perlu memakai cermin mata yang bersesuaian dan perlu menjaga kesihatan mata. Pemanduan pada waktu malam perlu dielakkan. Sekiranya masalah penglihatan semakin kabur, pesakit perlu segera berjumpa doktor untuk rawatan selanjutnya.

  Mek ila nak kongsikan juga testimoni mereka yang mempunyai masalah katarak dan akhirnya pulih hanya dengan mengamalkan supplemen Vivix tanpa perlu dibedah.

  Bagaimana Vivix Bertindak 1

  Kandungan resveratrol  dan polifenol yang tinggi di dalam Vivix terutamanya Anthocyanins mampu mengurangkan risiko kerosakan mata, memperbaiki daya penglihatan dan membantu merawat saraf saraf mata yang bermasalah.

  Testimoni Katarak Mata Pulih Dengan Vivix

  Testimoni 1

  Kisah Mak Kak Liza yang mengalami masalah katarak mata dan sakit lutut.  Selepas amalkan Vivix masalah katarak hilang tanpa perlu nak dibedah.

  Katarak Mata Hilang Tanpa Pembedahan

  Testimoni 2

  Kisah Mak Puan Zue yang mengalami masalah katarak mata dan sakit sendi. Selepas amalkan Vivix masalah katarak dan sakit sendi semakin pulih.

  rawatan-katarak-tanpa-pembedahan-2

  Testimoni 3

  Kisah PJ Myers yang telah  4 tahun menghadapi masalah katarak mata. Beliau ambil Vivix Shaklee pada pertengahan Ogos 2008 dan pada 7 november 2008 berjumpa doktor. Doktor terkejut melihat katarak matanya telah hilang.  Bacaan mata turun 20-30 dari 20-40. Beliau tidak lagi memerlukan cermin mata dan penglihatan mata pada waktu malam juga bertambah baik.

  rawatan-katarak-tanpa-pembedahan

  Bab bedah bedah ni bagi Mek ila memang sedikit menakutkan. Jadi andai boleh ikhtiar dahulu dengan Vivix, mengapa harus kita lepaskan peluang ini?

  Dapatkan Vivix Anda Hari Ini. Wa Mek ila :012-8943453 untuk bantuan dan konsultasi.

  poster page 1

  poster page 1

   

  (Visited 1,007 times, 1 visits today)

  Categories: Info Kesihatan

  Tags: , , , , ,

  2 thoughts on “Rawat Katarak Yang Mengganggu Penglihatan Tanpa Pembedahan

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  CommentLuv badge