• Ketahui Bagaimana Vivix Bantu Tingkatkan Kesuburan Suami Isteri Agar Mudah Dapat Baby

  Anak-anak memang anugerah terindah dalam kehidupan. Namun ada di antara kita yang masih belum berpeluang untuk menerima gelaran ibu dan ayah walaupun telah berkahwin beberapa tahun yang lalu. Janganlah bersedih kerana setiap ujian yang diberikan ada hikmahnya yang tersembunyi. Sebagai hambaNya, apa yang perlu kita lakukan adalah terus berusaha dan berdoa.

  Masalah kesuburan sama ada pada wanita atau lelaki sering menjadi penyebab utama kepada masalah ini.  Apabila tidak subur, tentulah sukar untuk kita mendapatkan cahaya mata. Antara masalah yang sering berlaku ialah gangguan pada sistem reproduktif wanita dan juga penurunan kualiti sperma pada suami.

   

  tips-mudah-hamil-dengan-vivix-shaklee

  Ketahui Punca Tidak Subur

  Antara masalah kesuburan bagi wanita adalah seperti:

  • Masalah pada sistem reproduktif seperti cyst dan fibroid
  • Masalah kitaran haid yang tidak teratur
  • Masalah telur yang tidak matang
  • Usia yang meningkat menyebabkan kesan kepada kualiti telur yang dihasilkan.

  Masalah kesuburan bagi lelaki pula adalah seperti:

  • Pra testikular iaitu gangguan hormon yang mengakibatkan testis tidak teransang dan bermasalah dalam menghasilkan sperma.
  • Testikular iaitu penghasilan sperma yang tidak sihat berpunca daripada sel yang rosak.
  • Post testikular iaitu gagal berejakulasi walaupun berupaya menghasilkan sperma yang normal.
  • Usia yang meningkat – hormone testosterone berkurangan

  Bagaimana Vivix Membantu Kesuburan Suami Isteri?

  1. Vivix Mengandungi Resveratrol

  Kandungan Resveratrol dalam Vivix adalah 10 kali lebih tinggi daripada biasa. Resveratrol ini bertindak sebagai antioksidan yang sangat kuat dan melindungi sel sel badan daripada rosak. Di dalam masalah kesuburan, resveratrol membantu melindungi telur yang belum matang dan  telah  matang daripada kerosakan. Apabila telur ini dilindungi, ia mempunyai peluang yang lebih tinggi untuk hidup, membesar dan disenyawakan.

  Dalam 1 kajian yang dijalankan oleh Dr. Erica Nikiforuk pada  January 2014, menyatakan Resveratrol mempunyai peranan dalam memelihara kesuburan, melindungi sel-sel telur yang tidak matang dan berpotensi dalam memanjangkan usia  kesuburan.

  Mitkondria Dalam Vivix

  2. Vivix Meningkatkan Mitokondria
  Secara ringkasnya, mitokondria merupakan kilang tenaga kepada sel-sel badan termasuklah di dalam ovum. Tenaga yang cukup akan membantu ovum untuk split sepenuhnya  semasa proses persenyawaan berlaku.

  tips-mudah-hamil

  Kesimpulannya, pengambilan Vivix dapat membantu meningkatkan kesuburan  lelaki dan wanita dengan cara meningkatkan kualiti sperma dan ovum , memanjangkan jangka hayat keduanya dan sekaligus meningkatkan peluang untuk disenyawakan.

  Bagi lelaki juga, Vivix membantu meningkatkan tahap tenaga, meningkatkan keupayaan sexual, mengelakkan masalah mati pucuk  ED dan dan melindungi kesihatan prostat.

  tips-mudah-hamil-dengan-vivix-2

  tips-mudah-hamil-dengan-vivix
  Ikhtiar Hamil dengan Vivix? Whatsapp Mek ila: 012-8943453 untuk konsultasi dan pertanyaan.

  (Visited 484 times, 1 visits today)

  Categories: Info Kesihatan, Produk Shaklee

  Tags: , , , ,

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  CommentLuv badge