• Ayah Lemah Jantung Kini Beransur Lebih Sihat Dengan Vivix

  Assalamualaikum pembaca semua.

  Tahu tak bahawa jantung merupakan organ terpenting di dalam tubuh? Jantung kita merupakan pusat kepada sistem kardiovaskular dan memainkan peranan utama di dalam peredaran darah. Jantung kita mula berdenyut sejak akhir minggu ketiga kita  di dalam kandungan peringkat fetus, iaitu ketika organ-organ lain baru mula membentuk. Ia terus-menerus berdenyut tanpa henti  di dalam kandungan ibu sehinggalah apabila kita meninggal dunia. Maka jantung kita perlu dijaga dengan baik sejak awal lagi.

  Lemah jantung atau kegagalan fungsi jantung pula adalah satu keadaan di mana jantung  gagal mengepam darah yang cukup ke seluruh badan pada tekanan yang betul dan ini berlaku disebabkan oleh otot yang lemah atau gagal berfungsi dengan baik. Lemah jantung ini sering disebabkan oleh pelabagi penyakit yang berkaitan jantung seperti penyakit jantung koronari, tekanan darah tinggi, masalah injap jantung, kadar denyutan jantung yang tidak normal atau luar biasa, penyakit otot jantung, diabetes atau masalah pada kelenjar tiroid.  Malah penyakit lemah jantung juga sering meningkat seiring dengan peningkatan usia seseorang.

  Simptom Lemah Jantung

  Biasanya pesakit yang mengalami masalah lemah jantung mempunyai beberapa simptom seperti berikut:-

  • mudah letih
  • sesak nafas
  • sukar menaiki tangga
  • kaki bengkak
  • perut kembung
  • sukar tidur
  • batuk berterusan
  • sakit dada atau;
  • berat badan yang bertambah

  Sekiranya pembaca mempunyai simptom-simptom ini, dinasihatkan untuk segera ke hospital bagi pemeriksaan dan menjalani rawatan.


  Vivix Untuk Kesihatan Jantung

  Selain pengambilan ubat-ubatan yang dibekalkan oleh Doktor untuk masalah jantung, pesakit juga boleh mengambil supplemen yang bersesuaian untuk kesihatan jantung. Kali ini Mek ila nak kongsi perkhabaran gembira seorang anak yang membelikan Vivix untuk ayahnya yang ada masalah lemah jantung. Jika selama ini ayahnya hanya makan ubat-ubatan, anak ini membelikan pula Vivix untuk ayahnya.

  Alhamdulillah setelah pengambilan Vivix, badan terasa lebih ringan, kebas-kebas berkurangan dan selera makan semakin baik. Sememangnya tiada yang lebih gembira selain melihat ayah makin sihat dan ceria.

  Ingin mendapatkan Vivix hari ini? Whatsapp Mek ila 012-8943453 untuk pembelian segera.

   

  (Visited 372 times, 1 visits today)

  Categories: Info Kesihatan, Produk Shaklee

  Tags: , , , , , ,

  One thought on “Ayah Lemah Jantung Kini Beransur Lebih Sihat Dengan Vivix

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  CommentLuv badge