• Rambut Beruban Sebelum Masanya? Jom Kembalikan Kesihatan Rambut Dengan Vivix.

  Aduh, banyaknya uban. Tensionnya rasa. Umur baru 30, tapi uban dah banyak macam umur 50 tahun.

  Uban ni perkara biasa kepada mereka yang telah berusia. Tapi, pernah tak pembaca  nampak orang yang muda tapi ubannya telah banyak? Pastinya perkara ini akan membuatkan seseorang menjadi tertekan apatahlagi bila ditegur oleh orang lain.

  Mengapa Rambut Kita Beruban?

  Sama seperti anggota badanyang lain, rambut kita Setiap helaian akar rambut kita mengandungi sel-sel pigmen. Sel pigmen ini menghasilkan melanin yang memberikan warna kepada rambut kita sama ada hitam, perang atau coklat. Apabila kita semakin berusia,  sel-sel pigmen mula mati dan pengeluaran melanin mula berkurangan. Inilah penyebab rambut kita mula kehilangan warna dan menjadi putih atau kelabu.

  Pada Usia Berapakah Rambut Mula Beruban?

  Bilakah rambut kita akan beruban?  Selain bergantung kepada faktor peningkatan usia, faktor genetik juga sangat memainkan peranan. Sekiranya ibu atau ayah kita mempunyai uban pada usia yang lebih awal, kita juga mungkin begitu. Secara purata, uban akan mula tumbuh seawal pertengahan usia 30 an dan ke atas. Namun kalau baru lewat 20-an tapi dah beruban, itu mungkin disebabkan oleh uban pramatang, iaitu uban yang tumbuh sebelum masanya. Uban pramatang boleh berlaku akibat daripada gaya hidup yang kurang sihat atau gangguan kepada tahap kesihatan.

  Antara gaya hidup yang boleh menyebabkan uban pramatang ialah merokok, sering stress, kekurangan nutrisi terutama Vitamin B12, penggunaan pengering rambut atau pewarna rambut yang berlebihan.

  Pesakit tiroid dan vitiligo juga mempunyai risiko lebih tinggi untuk beruban lebih awal. Ini kerana tiroid yang kurang atau berlebihan boleh menjejaskan pengeluaran melanin. Vitiligo pula adalah penyakit yang terjadi apabila sel-sel pigmen yang bertanggungjawab dalam penghasilan warna kulit  bermasalah hingga menyebabkan kulit atau rambut mula bertukar warna.

  Atasi Masalah Rambut Beruban Dengan Vivix

  Vivix adalah suppleman kesihatan yang sangat berkhasiat dan kaya dengan resveratrol. Resveratrol sangat terkenal dan terbukti secara klinikal  dalam meremajakan semula tubuh dan melambatkan proses penuaan. Pengambilannya  walaupun mungkin tidak dapat untuk menghitamkan semula rambut yang beruban, tetapi ia dapat membantu dalam  mengurangkan uban dan mencegah uban pramatang daripada berlaku. Selain Vivix, pengambilan Vitamin tinggi antioksidan seperti Vitamin A, C dan E juga Vitamin B Complex sangat membantu dalam meningkatkan kesihatan dan mengelakkan uban pramatang daripada berlaku.

  Jom kita tengok 2 testimoni hebat bagaimana Vivix membantu masalah keguguran rambut dan rambut beruban.

  Masalah Rambut Gugur Suami Pulih Dengan Vivix.

   Uban Makin Kurang Sejak Amalkan Vivix

  Nak dapatkan Vivix yang sangat istimewa ini? Jom dapatkan pada harga promosi hebat pada bulan Januari ini. Whatsapp Mek ila 012-8943453 untuk pembelian segera.

  (Visited 689 times, 1 visits today)

  Categories: Info Kesihatan, Produk Shaklee

  Tags: ,

  3 thoughts on “Rambut Beruban Sebelum Masanya? Jom Kembalikan Kesihatan Rambut Dengan Vivix.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  CommentLuv badge