• Set Penyusuan Shaklee Bantu Ibu Menyusu Cergas dan Bertenaga!

  Sebut tentang penyusuan ni, ianya memang topik yang sangat Mek ila sukai. Alhamdulillah bekat keazaman dan kesabaran, Mek ila berjaya menyusukan anak-anak selama 2 tahun penuh. Tidak dinafikan 2 tahun tersebut memang tempoh yang amat panjang. Pelbagai dugaan dan cabaran akan dilalui, malah kalau hati tak kuat, memang kita boleh mengalah untuk terus menyusukan anak.

  Antara cabaran yang pernah Mek ila lalui semasa menyusukan Akmal ialah bekalan susu yang sedikit berkurangan ketika Akmal berusia setahun setengah. Maklumlah Akmal memang minum fresh ebm sahaja setiap hari, jadi memang satu cabaran untuk  memastikan stok bekalan mencukupi pada setiap hari. Bila ianya terjadi, Mek ila mula membuat power pumping dan mengambil Esp sebagai mlkbooster. Alhamdulillah susu kembali meriah dan Akmal dapat menyusu sehingga usianya 3 tahun setengah.

   

  Dalam entry yang lepas Mek ila ada menekankan bahawa bukan semua masalah penyusuan dapat diselesaikan dengan pengambilan Supplemen. Sebagai contoh disiplin dalam mengepam bagi mengekalkan konsep demand and supply sangat penting dan perlu difahami oleh ibu-ibu yang menyusu. Susu tidak akan terhasil dengan pengambilan supplemen andainya konsep ini tidak dipatuhi. Set Penyusuan Shaklee bertujuan untuk membekalkan nutrisi yang diperlukan oleh ibu menyusu, menjaga kesihatan ibu dan dapat memeriahkan penghasilan susu apabila disokong dengan teknik penyusuan yang betul.

  Set Penyusuan Premium Shaklee

  Set Penyusuan Premum Shaklee mengandungi  7 Vitamin utama iaitu ESP, Alfafa, Vitalea, Vitamin C, B Complex, Ostematrix dan Omega Guard. Pengambilan set ini bukan sekadar menjaga kesihatan ibu tetapi juga dapat membekalkan tenaga dan nutrisi harian yang diperlukan oleh ibu-ibu ketika berpantang mahupun menyusu. Set ini juga boleh diambil secara berasingan bergantung kepada keperluan ibu-ibu.

  Testimoni Set Penyusuan Shaklee

  Jom kita tengok beberapa testimonial daripada ibu ibu yang mengambil Set Penyusuan Shaklee.

   

  Alhamdulillah rezeki anak. Dalam freezer ada lebih 100 packs. Setiap hari baby dapat minum susu yang diperah dari hari sebelumnya. Stock dalam freezer masih tidak digunakan.

  My Premature baby. Alhamdulillah dengan bantuan Set Penyusuan Shaklee saya dapat menyusukan anak saya.

  Inginkan Set Penyusuan ini atau ingin tahu vitamin mana yang sesuai untuk keperluan mama? Jom whatsapp Mek ila 012-8943453 untuk pertanyaan dan konsultasi.

  (Visited 225 times, 1 visits today)

  Categories: Panduan Penyusuan

  Tags: ,

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  CommentLuv badge