• Dapatkan Khasiat Polifenol Dalam Sebotol Vivix – Nutrisi untuk Sel Yang Sihat

  Sel Sihat = Kita Sihat!

  Tahukah pembaca, apabila sel tubuh kita mendapat nutrisi yang betul, ia akan hidup lebih lama dalam keadaan yang lebih sihat. Antara nutrisi terbaik untuk sel kita iakah polifenol sejenis antioksidan yang kuat yang berfungsi sebagai perisai untuk melindungi sel-sel tubuh daripada kerosakan radikal bebas. Jom ketahui khasiat polifenol dalam Vivix kepada kesihatan kita.
   

  Khasiat Polifenol Kepada Sel Tubuh

   
   
  Pengambilan polifenol berupaya untuk :
   
   
  1. Melindungi & Memulihkan DNA
  Setiap hari, sel-sel dalam badan kita adalah terdedah kepada sehingga satu juta serangan radikal bebas yang boleh merosakkan DNA sel. Ini boleh meletakkan kita dalam risiko yang tinggi untuk mendapat sel- sel yang tidak normal seperti kanser. Pengambilan polifenol adalah penting untuk melindungi DNA daripada kerosakan dan menyokong replikasi untuk fungsi fungsi sel yang sihat.
   

  2. Meningkatkan Tenaga Sel
  Mitokondria adalah kilang kuasa tenaga bagi sel kita. Kajian menunjukkan bahawa Polifenol membantu meningkatkan bilangan mitokondria dalam tubuh dan seterusnya menggalakkan penghasilan tenaga yang sihat. Mitokondria mempunyai pelbagai kelebihan terhadap sindrom metabolik seperti meningkatkan tahap glukosa,  menggalakkan berat badan  dan hati yang lebih sihat.
   
  3. Meningkatkan Pertahanan Sel Apabila jumlah jangkitan dan keradangan di dalam tubuh tidak terkawal, sistem pertahanan tubuh mungkin kehilangan upaya untuk mempertahankan sel dan meletak kan kita kepada pelbagai risiko. Polifenol bukan sahaja mengurangkan keradangan  malah memberi kesan positif  kepada proses penuaan selular.
   
  4. Mengurangkan pembentukan protein AGE Pengumpulan protein AGE bukan sahaja merosakkan sel, tetapi ia juga menyebabkan  penuaan selular terutamanya kepada pesakit kencing manis. Polifenol berupaya menghalang pembentukan protein AGE, menjaga kesihatan jantung dan mengurangkan paras glukosa pesakit kencing manis.
   
  5. Mengurangkan Kadar Pemendekan Telomeres Setiap kali sel tubuh menghasilkan sel-sel baru, panjang telomere akan menjadi lebih pendek berbanding panjang sebelumnya. Kadar pemendekan Telomeres yang lebih cepat akan memberikan kesan kepada kesihatan.  Polifenol di dalam Vivix telah terbukti  mengurangkan kadar pemendekan telomere sebanyak 40%.
   
  Memandangkan khasiatnya sangat terbaik kepada kesihatan, tidak hairanlah Vivix Shaklee sering disyorkan kepada pesakit-pesakit yang menghadapi masalah kritikal.
   
  Nak dapatkan Vivix? Whatsapp Mek ila : 012-8943453 untuk pembelian segera.
   
  Sebelum berpisah, jom tengok Video ini.
   
   
  (Visited 134 times, 1 visits today)

  Categories: Produk Shaklee

  Tags: ,

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  CommentLuv badge