• Derita Luka Pesakit Kencing Manis Yang Lambat Sembuh Akhirnya Berakhir Dengan Vivix!

  Minggu lepas ada kenalan jauh Mek ila yang dipotong ibu jari kakinya kerana komplikasi kencing manis. Aduh memang menakutkan dan buatkan kita rasa sedih juga. Hakikatnya pesakit kencing manis ni, luka mereka memang lambat sembuh. Malah jika ianya tidak dijaga dengan baik, dari luka yang kecil boleh merebak menjadi besar.

  Mengapa Luka Pesakit Kencing Manis Lambat Sembuh?

  Mungkin ramai juga yang tertanya-tanya, mengapa agaknya luka pesakit kencing manis lambat sembuh? Kalau nak explain dalam bahasa perubatan, mungkin agak sukar kita faham. Jadi di sini Mek ila cuba ringkaskan sebaik mungkin. Hakikatnya luka yang lambat sembuh adalah berpunca daripada gula/ glukos yang tinggi di dalam darah pesakit itu sendiri.

  📍Glukosa yang tinggi boleh menyebabkan kerosakan pada pembuluh darah dan ia menyebabkan peredaran darah menjadi tidak lancar. Maka sebab itulah juga pesakit kencing manis sering mengalami kerosakan saraf terutama pada mata.

  📍Peredaran darah yang tidak lancar tadi sebenarnya menyempitkan salur darah dan sedikit sebanyak menghalang pengaliran oksigen ke tempat yang luka. Ia menyebabkan sel darah merah yang membawa oksigen tidak dapat disalurkan ke tempat sepatutnya dan merendahkan keberkesanan sel darah putih melawan jangkitan. Apabila ia berlaku, luka akan lambat sembuh.

  📍Diabetic Neurophaty iaitu keadaan di mana pesakit kencing manis hilang deria rasa/ kurang deria rasa. Bila tak rasa sakit, maka luka akan menjadi bertambah teruk tanpa disedari. Maka orang terdekat dengan pesakit kenalah selalu periksa bahagian luka dan bersihkan dengan sempurna.

  📍Kandungan gula yang tinggi dalam darah juga boleh menyebabkan jangkitan berlaku dengan mudah. Sistem imun pesakit juga menjadi rendah. Apabila ia berlaku, sistem imun tidak dapat berfungsi dengan sempurna dan tidak dapat melawan jangkitan yang berlaku sepenuhnya.

  Apa Nak Buat Bila Mengalami Luka?

  📍Amalkan pemakanan yang sihat dan seimbang. Bagi menyembuhkan luka, makanan yang kaya dengan protein, Vitamin C dan karbohidrat amat diperluka bagi membantu penyembuhan luka yang lebih baik. Pengambilan supplemen seperti Vitamin C Shaklee dan Esp juga amat digalakkan.

  📍Sentiasa bersihkan luka dengan sempurna dan sentiasa periksa luka supaya tidak bertambah buruk tanpa disedari.

  📍Rajin beriadhah dan buat senaman, senaman amat penting kepada kesihatan di samping membantu mengurangkan paras glukosa dalam darah secara semulajadi.

  Vivix Bantu Sembuhkan Luka Pesakit Kencing Manis

  Dalam entry yang lepas, Mek ila ada ceritakan secara terperinci bagaimana Vivix membantu pesakit kencing manis ni. Kali ini Mek ila nak kongsikan pula bagaimana Vivix membantu memulihkan luka di tapak kaki emak Puan Y.

  pengalaman #EMAK sendiri. Luka di tapak kaki sedalam seinci pulih seperti sedia kala tidak sampai 2 botol #vivix.
  Sebelum tu emak berasa malu untuk  ke kelas mengaji kerana kakinya yang luka tak pulih dan dihurungi lalat.

  Alhamdulillah kan, siapalah yang tidak gembira bila ibu atau ayah kembali sihat dan dapat teruskan kehidupan seperti biasa. InsyaAllah ianya boleh dirawat dan dapat elakkan kaki atau anggota kaki dipotong seandainya dah melarat dan tidak dapat disembuhkan lagi.

  Bagaimana Nak Beli Vivix?

  Pembaca yang ingin mendapatkan Vivix, boleh menghubungi Mek ila – Pengedar Shaklee bertauliah anda. Hanya whatsapp Mek ila di talian 012-8943453 untuk memesan atau dengan membuat panggilan ke nombor 013-6751381.

  InsyaAllah stock sentiasa ada (ready stock) dan COD boleh dibuat di Semenyih dan kawasan yang berhampiran. Malah pengeposan juga dibuat ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak tanpa sebarang caj tambahan.


  Ingin Beli Vivix Guna Kredit Kad?

  Pembelian Vivix menggunakan kredit kad di laman web Shaklee juga adalah mudah. Pembaca boleh klik di sini dan ikuti langkah-langkah yang tertera.

  Order Now

  Selepas bayaran dibuat, maklumat pembayaran telah berjaya akan dipaparkan dan Vivix akan dihantar terus ke rumah dalam masa 2-3 hari bekerja. Mudah bukan, malah pembelian menggunakan kaedah ini juga adalah selamat dan dipercayai. Untuk setiap pembelian, konsultasi dan cara makan yang berkesan beserta tips akan diberikan berdasarkan masalah yang dihadapi.

  Ada sebarang pertanyaan? Jom Whatsapp Mek ila 012-8943453 sekarang.

  (Visited 346 times, 1 visits today)

  Categories: Produk Shaklee

  Tags: , ,

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  CommentLuv badge