• Telomeres Yang Lebih Panjang, Ketahui Kaitannya Dengan Kesihatan Kita!

    Hai selamat petang pembaca semua.

    Pada petang ini Mek ila nak kongsikan sedikit info tentang telomere. Bagi yang pertama kali mendengarnya, tentu agak konfius kan, apa agaknya yang dimaksudkan dengan telomeres ini. Dalam bahasa yang mudah, telemores ni adalah salah satu komponen dalam kromosom manusia. Kromosom ini ada di dalam nuklues sel dan mengandungi berjuta-juta sel. Telemores boleh dianggap sebaga penutup (cap) kerana ia berfungsi melindungi sel dan DNA manusia daripada kerosakan.

    Setiap hari pula, usia kita akan bertambah dan menjadi semakin tua. Bukan itu sahaja, kita juga sering terdedah kepada pelbagai ancaman radikal bebas seperti pencemaran, tekanan mahupun faktor persekitaran yang kurang sihat. Penuaan dan ancaman radikal bebas inilah yang menyebabkan telemores manusia menjadi semakin pendek dari hari ke sehari.

     


    Lama kelamaan telomeres akan menjadi semakin pendek dan sel-sel juga akan mati. Bila sel mati dan tiada sel yang baru dihasilkan, mudahlah kita nak dapat serangan pelbagai penyakit. Maklumlah penutupnya (cap) pun dan tiada.

     

    Perbezaan Telomeres Orang Muda Dengan Orang Tua

    Bolehkah Telomeres Manusia Dipanjangkan Semula?

    Hakikatnya penuaan dan usia tua memang tidak dapat dihalang. Malah orang yang tua juga tidak akan muda kembali namun penuaan itu boleh diperlahankan atau dilalui dengan kehidupan yang lebih sihat. Itulah yang biasanya kita katakan sebagai awet muda atau tak dimakan usia. Dah berusia pun masih sihat dan tak nampak tua.

    Tahukah pembaca bahawa Dr.Elizabeth Blackburn pemenang The Nobel Prize in Physiology or Medicine 2009 yang juga salah seorang Shaklee Scientific Advisory  Board telah menemui bagaimana kromosom dilindungi oleh telomeres dan enzim telomerase. Kajian ini juga telah menguji kesan kepanjangan telomeres terhadap kesihatan manusia.

    Landmark Study II yang dijalankan oleh Shaklee membuktikan pengambilan Vivix secara konsisten setiap hari selama 5 tahun dapat mengurangkan kadar pemendekan TELOMERE sebanyak 40% !

    Ini menunjukkan Vivix membantu dalam mengekalkan kemudaan, keremajaan dan membantu mengelakkan dari penyakit-penyakit disebabkan oleh usia yang semakin meningkat.

    Vivix berfungsi untuk memastikan telomeres kita sentiasa panjang dan sel/DNA terlindung daripada kerosakan atau serangan radikal bebas. Menurut kajian landmark Shaklee juga, telomeres pengguna Vivix adalah 11% lebih panjang berbanding mereka yang bukan pengguna Shaklee.

    Wah, ini info sahih dan ada kajian klinikal ye. Betapa berkhasiatnya supplemen Vivix ini. Patutlah Vivix jadi supplemen terhangat dan disukai ramai.

    Penuaan Yang Sihat Dengan Vivix

    Semakin umur kita meningkat, ditambah dengan faktor persekitaran, tekanan, pencemaran dan sebagainya menyebabkan telemore semakin pendek.  Bila telemore makin pendek dan musnah maka penyakit mudah menyerang, sel akan rosak dah mudah terkena penyakit kritikal. Pengambilan Vivix dapat memanjangkan Telomere, seterusnya melindungi kromosom dan DNA.

    Ketahui pelbagai khasiat Vivix untuk kesihatan dan awet muda, untuk kurus, kehamilan, pembedah dan berpantang, patah tulang, rawatan berhenti merokokkesihatan mata juga untuk pelbagai penyakit kritikal seperti kanser, leukimia, parkinson, alzheimer, kencing manis, darah tinggi,  paru-paru berair, nephrotic syndrome batu karang  dan juga strok.

    Pembaca yang ingin mendapatkan Vivix, boleh menghubungi Mek ila – Pengedar Shaklee bertauliah anda. Hanya whatsapp Mek ila di talian 012-8943453 untuk memesan. InsyaAllah stock sentiasa ada (ready stock) dan COD boleh dibuat di Semenyih dan kawasan yang berhampiran. Malah pengeposan juga dibuat ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak tanpa sebarang caj tambahan.


    Ingin Beli Vivix Guna Kredit Kad?

    Pembelian Vivix menggunakan kredit kad di laman web Shaklee juga adalah mudah. Pembaca boleh klik di sini dan ikuti langkah-langkah yang tertera.

    Order Now

    Selepas bayaran dibuat, maklumat pembayaran telah berjaya akan dipaparkan dan Vivix akan dihantar terus ke rumah dalam masa 2-3 hari bekerja. Mudah bukan, malah pembelian menggunakan kaedah ini juga adalah selamat dan dipercayai. Untuk setiap pembelian, konsultasi dan cara makan yang berkesan beserta tips akan diberikan berdasarkan masalah yang dihadapi.

    Ada sebarang pertanyaan? Jom Whatsapp Mek ila 012-8943453 sekarang.

    (Visited 35 times, 1 visits today)

    Categories: Info Kesihatan, Produk Shaklee

    Tags: , , ,

    One thought on “Telomeres Yang Lebih Panjang, Ketahui Kaitannya Dengan Kesihatan Kita!

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    CommentLuv badge