• Akibat Ambil Vivix, Rawatan Kimoterapi Pesakit Kanser Dikurangkan Hingga 50%

  Hai Assalamualaikum pembaca semua.

  Semoga semuanya sihat-sihat hari ini. Hari ni Mek ila nak kongsikan kisah gembira tentang Mak Kak Shikin yang menghidap kanser. Sebagaimana yang kita tahu, pesakit kanser perlu menjalani rawatan kimoterapi sebagai salah satu rawatan selain radioterapi. Kemoterapi  ini merupakan ubat anti kanser yang diberi kepada pesakit untuk memusnahkan sel kanser.

   

  Tidak dinafikan rawatan anti-kanser ini boleh mendatangkan beberapa kesan sampingan kepada pesakit seperti :-

  • badan menjadi lemah dan lesu
  • hilang selera makan
  • sakit mulut dan tekak
  • loya dan muntah-muntah
  • cirit-birit
  • perubahan deria rasa dan bau
  • kurang sel darah putih dan mudah mengalami jangkitan.

  Memang kesian kalau kita lihat efek kimoterapi ni. Rambut pun boleh gugur sehingga ada yang sampai botak. Malah pelbagai faktor seperti jenis kanser, bahagian anggota yang terlibat, jenis ubat, dos dan tempoh rawatan yang diberikan kepada pesakit akan menentukan sejauh mana kesan sampingan yang dialami oleh mereka.

  Tips Kurangkan Kesan Sampingan Akibat Kimoterapi

  Bagi pesakit kanser yang menjalani kimoterapi, pengambilan makanan berkhasiat dan supplemen perlu dititikberatkan. Pengambilan supplemen tambahan seperti Vivix Shaklee yang kaya dengan polifenol dan resveratrol adalah sangat sangat membantu di dalam memberikan tenaga kepada pesakit dan mengurangkan kesan sampingan akibat kimoterapi ini. Macam Kak Shikin ni, beliau belikan Vivix untuk ibunya yang menghidap kanser.

  Asalnya mak kena kimo 12 kali, tapi selepas kimo ke 3, doktor pakar bagitau mak mungkin kena kimo 3 kali sahaja lagi. Syukur, Alhamdulillah. Malah mak juga nampak bertenaga dan boleh berjalan-jalan seperti biasa walaupun masih dalam proses rawatan dan kimoterapi.

  Bagaimana Vivix Membantu Rawatan Kanser?

  Vivix mengandungi pelbagai polifenol dan resveratrol yang mempunyai manfaat terbaik dalam bidang kesihatan. Pelbagai kajian telah dijalankan untuk mengkaji kahsiatnya dalam merawat pelbagai penyakit kritikal. Malah pelbagai journal perubatan dan ilmiah telah diterbitkan untuk keberkesanan resveratrol.

  Pelbagi kajian juga menunjukkan gabungan rawatan kemoterapi dan suplemen resveratrol dapat memberikan kesan yang lebih baik kepada pesakit kanser dari segi mengurangkan kesan sampingan kanser dan proses apoptosis- iaitu proses kematian sel kanser.

  Jadi kalau ada saudara mara yang menghidap kanser dan sebagainya tu, jangan putus asa. Malah ramai pesakit pesakit kanser yang kembali hidup sihat setelah mengambil rawatan dan mengambil supplemen yang bersesuaian. Selagi masih hidup, kita boleh berikhtiar kerana setiap penyakit pasti ada ubatnya.

  Ingin dapatkan Vivix? Whatsapp Mek ila 012-8943453 untuk pembelian dan konsultasi percuma.

  (Visited 567 times, 1 visits today)

  Categories: Info Kesihatan

  Tags: , , ,

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  CommentLuv badge