• Batu Karang Keluar Sendiri Hingga Pesakit Tak Jadi Operate Selepas Ikhtiar Dengan Vivix

  Penyakit Batu Karang ni memang menyakitkan. Lebih-lebih lagi bila ianya berkaitan dengan masalah kencing. Tak dapat bayang kalau terpaksa kencing dalam kesakitan kan? Maklumlah setiap hari kita kencing berulangkali. Lambat kencing pun dah rasa semacam apatahlagi kalau kita terpaksa menahan kesakitan hanya untuk kencing.

  Bagaimana Batu Karang Karang Boleh Terjadi?

  Air kencing yang terbentuk di dalam buah pingggang akan mengalir keluar melalui  tiub ureter ke pundi kencing sebelum dikeluarkan. Batu karang pula boleh terjadi apabila terdapat kepekatan tinggi bahan-bahan tertentu di dalam air kencing yang menyebabkan pembentukan kristal.

  Batu Karang

  Selain faktor kurang minum air, batu karang juga boleh disebabkan oleh jangkitan salur kencing yang berulang kali. Batu karang ini boleh terbentuk di mana mana sahaja seperti di  buah pinggang, ureter atau pundi kencing.

  Terdapat beberapa jenis batu karang yang sering ditemui pada pesakit. Antaranya ialah batu, batu asid urik dan batu cystine. Batu jenis struvite pula terdiri daripada magnesium, ammonia dan fosfat yang bercampur dengan karbonat. Ia juga dikenali juga sebagai batu jangkitan.

  Jenis Batu Karang

  Tanda-Tanda  Penyakit Batu Karang

  Terdapat beberapa simptom yang menunjukkan seseorang diserang penyakit batu karang. Antaranya ialah:-

  • Sakit di bahagian abdomen atau pinggang
  • Tubuh berpeluh, pening dan loya tanpa sebab
  • Kencing tidak lawas, rasa sakit semasa kencing
  • Kencing bercampur darah
  • Badan lemah, menggigil dan demam
  • Kulit kering dan lesu akibat kekurangan air.

  Seandainya  terdapat tanda-tanda ini, segeralah berjumpa Doktor untuk pemeriksaan lanjut. Doktor akan memberikan rawatan yang bersesuaian berdasarkan masalah batu karang yang dihidapi.


  Tak Jadi Operate Selepas Ambil Vivix

  Macam kakak ni, belikan Vivix untuk suaminya yang ada batu karang. Beliau mula makan #Vivix bermula pada 18 Oktober 2016. Suami beliau dah dijadualkan untuk buat pembedahan batu karang pada 5  November 2016 dan dah pun masuk wad. Tapi akhirnya tak jadi buat pembedahan bila batu karang keluar dengan sendirinya sehari sebelum pembedahan. Syukur sangat.

  Memang tak rugi bila pesakit Batu Karang amalkan Vivix. Vivix yang kaya dengan resveratrol bukan sekadar membantu tubuh kita detoks iaitu menyingkirkan bahan-bahan toksin berlebihan daripada tubuh yang menjadi punca kepada pembentukan kristal batu karang, ia juga menjaga kesihatan tubuh pada peringkat selular. Ia juga membantu tubuh melawan jangkitan dan mengelakkan keradangan yang terjadi akibat masalah batu karang.

  Ingin ikhtiar dengan Vivix? Whatsapp Mek ila :012-8943453 untuk konsultasi.

  (Visited 1,093 times, 1 visits today)

  Categories: Produk Shaklee

  Tags: , , ,

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  CommentLuv badge