• Jatuh Bukit dan Tulang Retak Sebulan Sebelum Majlis, Jom Tengok Apa Yang Pengantin Perempuan Buat Untuk Pastikan Bakal Suami Sembuh dan Boleh Berjalan Di Majlis Persandingan

    Biasanya pasangan yang bakal berkahwin ni, sebulan sebelum berkahwin memang sibuk kan? Macam-macam nak diruskan dari segi hantaran sampailah urusan majlis perkahwinan. Bak kata orang tidur pun tak lena sangat sebab berdebar nak diijabkabulkan dengan insan yang tersayang.

    Tiba-tiba dapat berita  encik tunang jatuh bukit pula. Tulang kaki retak, cedera  dan tak boleh berjalan. Alamak, macam mana ni? Kalau tulang kaki retak dan tak boleh berjalan, macam mana nak bersanding? Macam mana nak berarak? Takkan nak guna kerusi roda pulak kan?

    2 minggu selepas patah, bahagian kaki yang retak masih belum menunjukkan tanda-tanda nak sembuh. Bahagian kaki juga terpaksa disemen separuh. Ha, masa ni memang dah macam macam perasaan yang ada. Akhirnya si tunang belikan bakal suaminya Set Patah Tulang Shaklee ni. Full set dengan harapan ianya dapat membantu penyembuhan bakal suami dengan lebih cepat. Mek ila pun masa ni tak dapat nak janjikan apa-apa, walaupun daripada pengalaman customer-customer sebelum ini, InsyaAllah ada perkembangan yang baik selepas 2 minggu. Seperti biasa Mek ila akan consult cara pemakanan yang terbaik untuk customer ikuti.

    Akhirnya pada 4 Mac yang lalu, pasangan ni pun dah selamat diijabkabulkan dalam majlis yang sangat meriah. Seronoknya si pengantin perempuan sebab encik suami dah 90% sembuh dan yang paling penting dah boleh berjalan untuk majlis berarak dan melepasi tol-tol sebelum bertemu si pengantin perempuan. Ha, mana yang tak tau, tol ni adalah adat suka-suka dimana pengantin lelaki perlu meneyerahkan hadiah duit (ala-ala duit raya dalam sampul) kepada ahli keluarga perempuan sebelum dibenarkan meneruskan perarakan bertemu pengantin perempuan.

    Sememangnya ia suatu kenangan yang sangat manis dan indah untuk dikenang. Banyak kali juga customer ni ucapkan terima kasih. Alhamdulillah, sebenarnya Mek ila cuma membantu untuk syorkan supplemen yang terbaik. Perlu kita ketahui masalah patah atau retak ini memang boleh sembuh tapi biasanya ia mengambil masa dan adakalanya menjadi lebih teruk apabila terkena jangkitan dan sebagainya. Pengambilan supplemen bukan sahaja dapat membekalkan nutrisi yang diperlukan untuk kesembuhan tulang dan mengelakkan jangkitan tetapi dapat membantu proses penyembuhan yang lebih pantas.

    Sebelum berpisah, jom Mek ila kongsikan gambar pengantin lelaki yang sangat bersemangat di majlis perkahwinannya. Semoga berbahagia hingga ke akhir hayat dan mendapat zuriat yang soleh dan solehah.

    Pembaca ada alami masalah patah atau ada saudara mara yang hadapi masalah ini? Jom Mek ila bantu dengan Set Vitamin Shaklee. Whatsapp: 012-8943453 untuk konsultasi dan pembelian.

    (Visited 81 times, 1 visits today)

    Categories: Set Vitamin Shaklee, Umum

    Tags: , ,

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    CommentLuv badge