• Why Mek ila Love Shaklee?

    Hai Assalamualaikum pembaca semua.

    Semoga semuanya sihat-sihat selalu. Sedar tak sedar dah hampir 3 tahun Mek ila ber shaklee, semuanya bermula sejak suami dimasukkan ke hospital dahulu. Boleh baca di sini untuk kisah yang sedikit sedih itu :-). Namun bak kata orang, setiap yang berlaku ada hikmahnya kan.

    Kesihatan Anak-Anak Semasa Meningkat

    Teringat kisah Arif dahulu. Ketikan  usia 4 bulan,  Arif dah mula batuk-batuk dan selsema hingga kena ambil neb. Keadaan ni berlaku bila Mek ila mula hantar Arif ke taska. Arif memang sensitif sejak tu, kalau batuk je mudah macam nak lelah dan akhirnya akan kena ambil neb. Keadaan ni berterusan sampailah usianya 4 tahun lebih.  Dr kata Arif ada asma sebab dalam tempoh setahun sahaja,pegambilan neb melebihi 6 kali. Bukan satu Dr yang cakap, Dr di Klinik Kesihatan pun sahkan begitu dan Dr bekalkan inhaler untuk kegunaan di rumah.


    Memang rasa nak terduduk rasa time tu. Terfikir mana datangnya asma ni sebab kami suami isteri takde langsung asma. Mek ila terus sorokkan inhaler sebab Arif excited nak guna. Tekad nak ikhtiar dulu dengan supplemen OmegaGuard, Mealshakes dan Chewable Vita C untuk bantu tingkatkan kesihatan Arif. Selepas 6 bulan ikhtiar secara konsisten, Alhamdulillah, no more neb, tak perlu dah ubat salbutamol, ubat batuk dll.

    Sesungguhnya tiada yang lebih membahagiakan selain melihat anak-anak sihat dan membesar dengan lebih baik. Akmal Faiz pun ada kisah tersendiri dengan Shaklee apabila beliau mempunyai masalah HB yang rendah. Kisah Akmal juga pernah Mek ila kongsikan di sini.

    Ternyata Shaklee benar-benar mengubah tahap kesihatan mereka, dengan izin Allah juga. Sunguh tiada lagi dah sebarang ubat-ubatan untuk mereka kecuali Syrup Paracetamol yang sesekali Mek ila standby sebotol sekiranya diperlukan.

    Bagi mama dan papa yang belum tahu, pengambilan Supplemen bukanlah sama seperti ubat. Sebagai contoh apabila anak nak demam atau selsema, kita boleh bantu tingkatkan imun mereka bagi melawan jangkitan dengan supplemen seperti Chewable Vita C dan juga Nutriferon. Jadi kalau setakat demam biasa atau selsema biasa, anak-anak insyaAllah akan kembali pulih dengan cepat dan tidak memerlukan ubat-ubatan di samping kita sponging dan sebagainya. Kalau batuk pula, supplemen terbaik yang boleh diambil ialah Omega Guard. InsyaAllah batuk menjadi lega dan kahak pun boleh dicairkan.

    Shaklee Memberikan  Kebebasan Kewangan Yang Lebih Baik!

    Tak dapat dinafikan, di samping menghasilkan produk supplemen yang terbaik, 100% semulajadi dan berksan, Shaklee telah memberikan kebebasan kewangan yang lebih baik kepada semua orang, termasuk Mek ila juga. Dengan pelan pemasarannya yang terbaik, pelbagai insentif dapat diperolehi oleh ahli-ahlinya terutama mereka yang menjalankan business Shaklee.

    Dari segi cash, car bonus dan percutian percuma yang ditawarkan, ianya benar-benar memberikan kepuasan dan di luar jangkaan kepada orang yang biasa-biasa untuk menikmatinya.

    Nak tahu lebih lanjut tentang peluang yang Shaklee tawarkan? Whatsapp Mek ila: 012-8943453 untuk free guide. Jom capai impian anda bersama Shaklee.

    (Visited 23 times, 1 visits today)

    Categories: All About Shaklee, Family Arif

    Tags: , ,

    One thought on “Why Mek ila Love Shaklee?

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    CommentLuv badge