• Muda Muda Dah Ada Diabetes, Konsisten Vivix Kini Paras Gula Turun Hingga 3.9

    Hai Assalamualaikum pembaca semua.

    Semoga semuanya sihat-sihat dan gembira di bulan Ramadhan yang mulia ini. Alhamdulillah, sekejap je masa berlalu. Hari ini dah masuk hari ke 11 kita semua berpuasa. Dalam entry-entry yang lepas, Mek ila banyak kongsikan tentang khasiat dan tetsimoni Vivix untuk pesakit Dabetes,hari ini Mek ila nak kongsikan juga pengalaman daripada Puan Sharmila tentang masalah kencing manis yang dihadapi oleh beliau.

    Kredit Facebook : Haji Roslan

    Vivix Bantu Kawal Gula Dalam Darah

    Ini kisah benar. Bukan niat nak mencari publisiti murahan. Tetapi sekadar kongsi kegembiraan. Kerana apa?? Kerana kesihatan semakin baik, Alhamdulillah

    Mendapat Diabetes Seawal Usia 32 Tahun

    Kisahnya macam ni. Saya disahkan ada diabetis ni sejak 2014. Bayangkan umur baru 32 tahun tapi dah join kelab diabetis. Sejak itu juga saya join Shaklee,  awalnya untuk dapatkan harga ahli. Akhirnya setia buat bisnes sampai la ni. 

    Result Gula Dalam Darah Semakin Turun

    28 haribulan Mei yang lalu adalah latest checkup WAJIB di Klinik Kerajaan. Saya memang jenis makan ubat yang doktor bagi secara konsisten iaitu METFORMIN 500mg CLIBENCLAMIDE 5mg tab. 1 tab pagi dan 1 tab malam.

    Vitamin Shaklee yang lain pun memang makan, cuma mungkin power tu tak laju. Ibarat naik kereta manual la kan. Bacaan sebelum ni memang sangat tidak memuaskan.


    Masa Promosi Vivix January 2017, timbul kesedaran untuk konsistent Vivix, nak rasa naik jet pejuang pulak😉
    ✔️Saya minum 1 sudu teh Vivix setiap hari.
    ✔️saya tak minum air manis langsung
    ✔️Sehari mesti minum 3 liter air kosong
    ✔️Jogging & walking at least seminggu sekali selama 1 jam
    ✔️Lebihkan makan sayur sayuran
    ✔️Kurangkan karbohidrat ikut pinggan sihat.
    ✔️Paling penting ubat doktor continue makan

    Alhamdulillah, checkup terkini bacaan gula 3.9 mmol. Ya Allah syukur yang tidak terhingga. Usaha selama ini membuahkan hasil. Doktor pun tukar ubat yang lebih rendah dosnya.

    Jaga Pemakanan, Amalkan Gaya Hidup Sihat!

    Nampak tak apa yang cuba saya sampaikan? Vivix mempunyai antioksidan yang tinggi, memperbaiki kerosakan DNA hingga ke peringkat Sel. Bila saya ambil Vivix, sangat membantu kawalan gula dalam darah.

    Jangan salah anggap dengan Supplement ye. Vivix takde kuasa sailormoon yang dapat hilangkan terus diabetis. Jangan bertindak sendiri, jangan stop ubat tanpa arahan doktor.

    Vivix bantu memulihkan sel bukan menghapuskan diabetis. Teruskan supplement secara konsistent
    Amalkan pemakanan sihat, amalkan senaman atau aktiviti sukan, sekurang kurangnya kesihatan lebih baik. Gula dalam darah terkawal. Takdelah kena potong kaki kan, Terima Kasih Shaklee!

    ###########

    Alhamdulillah seronok baca perkongsian Puan Sharmila ni. Begitulah ye, kawan-kawan. Bila kita sakit dan memerlukan ubat Doktor, jangan sesekali tinggalkan ubat. Makan ubat seperti mana yang diarahkan oleh Doktor. Pengambilan supplemen pula sangat bagus bagi membantu menyihatkan tubuh dan mengelakkan pergantungan tubuh kepada ubat sepenuhnya. Nampak tak?, bila bacaan makin ok, Doktor sendiri akan adjust dos ubat yang lebih rendah.

    Nak dapatkan Vivix? Jom whatsapp Mek ila 012-8943453 untuk konsultasi dan pembelian.

    Ingin membeli Vivix secara online dan dihantar terus ke rumah anda?

    Order Now

    (Visited 46 times, 1 visits today)

    Categories: Produk Shaklee

    Tags: , ,

    One thought on “Muda Muda Dah Ada Diabetes, Konsisten Vivix Kini Paras Gula Turun Hingga 3.9

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    CommentLuv badge