• Vivix Shaklee – Supplemen Terbaik Untuk Emak, Ayah dan Warga Emas

  Assalamualaikum pembaca semua.
  Salam Kemerdekaan Mek ila ucapkan. Juga selamat menyambut Hari Raya Aidil Adha yang bakal menjelang esok. Memang seronok semua, maklumlah kita dapat lagi satu hari lagi cuti extra sempena kejayaan Malaysia di dalam Sukan Sea yang baru sahaja berakhir. Tahniah kepada semua atlit yang telah sama-sama berjuang di dalam mendapatkan kejayaan buat Malaysia.

  Walaupun tengah mood cuti, Alhamdulillah ramai juga customer yang ingin membeli supplemen untuk dibawa pulang ke kampung. Antara supplemen yang sangat digemari oleh anak-anak untuk dihadiahkan kepada ibu bapa mereka ialah Vivix.

  Kenapa Vivix? Sebab ianya adalah supplemen antipenuaan yang sangat berkhasiat dan satu-satunya di dunia. Memandangkan Vivix telah menghantar permohonan untuk dipatenkan, tiada lagi produk lain yang boleh meniru Vivix atau mana-mana bahan yang telah digunakan.

  Mengapa Vivix Jadi Pilihan Untuk Emak, Ayah dan Warga Tua

  Dalam entry-entry yang lepas, Mek ila banyak ceritakan tentang khasiat Vivix ini. Vivix merupakan supplemen anti penuaan yang sangat berkhasiat kepada kesihatan. Bila disebut anti penuaan ianya bukanlah bermaksud orang yang mengambilnya tidak tua tetapi ianya dapat menjadikan tubuh kita lebih sihat, lebih bertenaga dan proses penuaan berjalan dalam keadaan yang sepatutnya.  Sebagai contoh, dalam usia 60 tahun mungkin ada warga emas yang sedang terlantar sakit tapi ada juga yang tetap sihat tanpa sebarang penyakit dan dapat bergerak ke sana sini tanpa sebarang masalah. Begitu jugalah yang kita inginkan di mana ibu dan ayah kita kekal sihat dan bertenaga walaupun ketika melalui usia tua mereka.

   


  Bagaimana Vivix Menjaga Kesihatan Sel Tubuh Kita?

  Sel sel tubuh kita kita akan berpecah dan mati pada setiap hari. Terdapat dua cara yang membuatkan sel mati. Sel yang mati secara normal dipanggil apoptosis. Satu lagi adalah mati cara yang tidak normal dipanggil necrosis. Necrosis adalah kematian sel yang disebabkan oleh faktor luaran. Ia rosak atau mati disebabkan oleh faktor lain seperti toksik, bahan kimia, radikal bebas, radiasi, trauma mahupun kecederaan. Necrosis boleh menyebabkan inflamasi berlaku di kawasan tisu sel yang mati. Sebagai contoh, kulit yang hitam pada kaki pesakit diabetes adalah contoh telah berlakunya proses necrosis.

   

  Contoh yang lain adalah seperti yang berlaku kepada pesakit jantung. Sel-sel di jantung akan mengalami kekurangan oksigen sekiranya terdapat blockage yang tersumbat di saluran darah ke jantung. Ia juga akan menyebabkan necrosis terjadi pada sel yang terlibat. Sama jugalah pada pesakit yang mengalami strok. Akan ada necrosis pada bahagian otak tertentu mereka bila serangan strok berlaku.

  Bagaimana Vivix membantu dalam memulihkan sel-sel hasil dari proses necrosis ni? Apabila DNA sel rosak, ia biasanya akan mengesan kerosakan dan cuba untuk memperbaikinya. Jika kerosakan tidak boleh diperbaiki, sel biasanya akan menghantar diri sendiri ke fasa apoptosis. Bila sel-sel mengalami kerosakan DNA tetapi gagal untuk menjalani apoptosis, sel inilah yang akan membiak menjadi sel tidak normal seperti sel kanser.

  Jadi di sini lah peranan Vivix. Vivix mempunyai 4 mekanisme utama untuk pembaikan sel, perlindungan sel, meningkatkan tenaga sel dan prestasi sel. Kesemua yang memang kita perlukan untuk memastikan sel-sel kita hidup dan membantu organ dalam badan kita berfungsi dengan baik. Kerana itulah Vivix sangat digemari dan menjadi pilihan anak-anak untuk dihadiahkan kepada ibu dan ayah. Ianya bukan sahaja membantu menyihatkan tubuh ibu dan ayah sekiranya mereka mempunyai sakit tetapi dapat mengurangkan risiko untuk mengalami pelbagai penyakit.

  Baca lebih lanjut di sini tentang perkongsian anak-anak tentang kesihatan ibu dan ayah yang semakin meningkat sejak amalkan Vivix.

  1. Ibu Ayah Dulu Sakit Sendi dan Lutut Sampai Nak Tahiyat Pun Susah, Siapa Sangka Masa Umrah Boleh Panjat Jabal Nur, Jabal Rahmah.
  2. Bacaan BP Ayah Tidak Pernah Normal Sejak 2015, Tengok Apa Si Anak Buat Untuk Si Ayah!
  3. Ayah Lemah Jantung Kini Beransur Lebih Sihat Dengan Vivix
  4. Bahagianya Rasa Bila Bonda Semakin Bertenaga dan Sakit Lutut Beransur Pulih Dengan Vivix
  5. Kisah Ayah Kena Gout Sampai Jalan Pegang Dinding Kini Dah Boleh Makan Apa Sahaja

  Kesihatan ibu dan ayah kita memang merupakan kegembiraan kepada kita sebagai anak-anak. Jom hadiahkan Vivix kepada mereka hari ini.

  Bagaimana Nak Beli Vivix?

  Pembaca yang ingin mendapatkan Vivix, boleh menghubungi Mek ila – Pengedar Shaklee bertauliah anda. Hanya whatsapp Mek ila di talian 013-6751381 untuk memesan atau dengan membuat panggilan ke nombor 013-6751381.

  InsyaAllah stock sentiasa ada (ready stock) dan COD boleh dibuat di Semenyih dan kawasan yang berhampiran. Malah pengeposan juga dibuat ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak tanpa sebarang caj tambahan.


  Ingin Beli Vivix Guna Kredit Kad?

  Pembelian Vivix menggunakan kredit kad di laman web Shaklee juga adalah mudah. Pembaca boleh klik di sini dan ikuti langkah-langkah yang tertera.

  Order Now

  Selepas bayaran dibuat, maklumat pembayaran telah berjaya akan dipaparkan dan Vivix akan dihantar terus ke rumah dalam masa 2-3 hari bekerja. Mudah bukan, malah pembelian menggunakan kaedah ini juga adalah selamat dan dipercayai. Untuk setiap pembelian, konsultasi dan cara makan yang berkesan beserta tips akan diberikan berdasarkan masalah yang dihadapi.

  Ada sebarang pertanyaan? Jom Whatsapp Mek ila 012-8943453 sekarang.

  (Visited 341 times, 1 visits today)

  Categories: Produk Shaklee

  Tags: , , , , ,

  2 thoughts on “Vivix Shaklee – Supplemen Terbaik Untuk Emak, Ayah dan Warga Emas

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  CommentLuv badge