• Kekal Cergas Bertenaga di Sepanjang Hari Dengan CoQ-Trol Plus Shaklee

  Hai Assalamualaikum pembaca semua. Semoga semuanya sihat dan gembira selalu. Selamat Tahun Baru 2018  dan semoga kedatangan tahun baru ini membawa lebih banyak kebahagiaan dan kejayaan buat kita semua.

  Sempena tahun baru, Shaklee juga ada berita baik untuk semua di mana supplemen coQ10 Shaklee kini telah pun dijual semula. Kalau dulu hanya ada Coenzyme Q10, kini ia turut diperkaya dengan Resveratrol dan Tokoferol, polifenol semulajadi yang mempunyai banyak manfaat hebat kepada tubuh manusia.

  Kenali Apakah Itu CoQ10?

  Coenzyme Q10 adalah komponen penting untuk pengeluaran tenaga di dalam sel. Ia dijumpai dalam mitokondria, pusat tenaga sel di dalam tubuh. Coenzyme Q10 sememangnya ada di dalam tubuh kita terutama di dalam sel-sel otak, hati dan jantung. Ia menukarkan lemak dan gula ke dalam tenaga yang boleh digunakan sepanjang hari. Ia juga merupakan sejenis antioksidan yang kuat dan berperanan dalam melindungi sel daripada kerosakan radikal bebas. Walau bagaimanapun, selaras dengan peningkatan usia dan penggunaan statin boleh menyebabkan penurunan paras Coenzyme Q10 di dalam tubuh.

   

  Ketahui 5 manfaat Hebat CoQ10 Kepada Tubuh Kita.

  1. Membekalkan Tenaga Berpanjangan
  Kandungan CoQ10 yang lebih tinggi menghasilkan lebih banyak tenaga di dalam sel serta membekalkan tenaga dengan lebih cekap. Hasilnya, kita lebih bertenaga, cergas, dan berkeyakinan! Peningkatan CoQ10 membantu dalam meningkatkan kekuatan otot dan mempercepatkan pemulihan luka. 

  2. Peredaran Darah Yang Sihat
  CoQ10 lebih tertumpu pada organ-organ yang menggunakan banyak tenaga seperti jantung. Peredaran darah yang sihat menjadikan jantung lebih kuat dan sihat. Untuk mengekalkan degupan yang sihat, CoQ10 tambahan diperlukan untuk menguatkan otot-otot jantung,menyokong fungsi jantung yang sihat dan meningkatkan paras tenaga untuk mereka yang mengambil statin.

  3. Sistem Reproduksi Yang Sihat
  Selain bertindak sebagai antioksida yang kuat untuk melawan tindakbalas oksidatif, CoQ10 juga menyokong sistem reproduktif yang sihat dengan meningkatkan tenaga dalam sperma dan ovum. Pengambilan CoQ10 membantu meningkatkan jumlah sperma yang, meningkatkan pergerakan sperma dan meningkatkan kualiti ovum.

  4. Kulit Yang Berseri
  CoQ10 juga terdapat di permukaan luar kulit yang melindungi kulit dari sinaran UV yang berbahaya. Ia juga membekalkan tenaga untuk sel-sel yang rosak memperbaiki diri mereka sendiri, jadi kulit anda kekal berseri dan kelihatan lebih muda. Pengambilan CoQ10 membantu menganjalkan kulit dan mengurangkan kedutan juga meningkatkan tekstur kulit.

  5. Meningkatkan Fungsi Kognitif
  Bertindak sebagai antioksida yang melindungi saraf, CoQ10 membantu mengurangkan pembentukan plak amiloid, salah satu punca utama Penyakit Alzheimer, di dalam otak. Kekalkan kesihatan sel-sel otak dan tingkatkan memori, tumpuan serta minda anda dengan CoQ10 yang membantu menjana fungsi otak yang sihat dan meningkatkan fokus dan fungsi-fungsi sel otak.

  Memang terbaik kan khasiat CoQ-Trol Plus ni? Kami semua menggelarnya supplemen ala ala baby Vivix tapi dalam bentuk kapsul dengan harga yang lebih mampu milik.

  Hubungi Mek Ila hari ini untuk mendapatkan CoQ-Trol Plus anda. Whatsapp: http://wasap.my/60136751381 sekarang. 

  (Visited 305 times, 1 visits today)

  Categories: Produk Shaklee

  Tags: , , , , , , ,

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  CommentLuv badge