• Banyaknya Manfaat Zinc Pada Kesihatan Lelaki dan Wanita Yang Pasti Buatkan Ramai Teruja!

  Salam Mek ila, Zinc Complex bila nak ada ye? Akak ni bersalin czer. Ambik Zinc memang luka tu cepat baik. Suami pun memang makan dulu untuk tenaga.

   

  Ha, kalau nak tahu itulah antara soalan yang sering Mek ila dapat sejak Zinc Complex Shaklee kehabisan stock di pasaran sejak tahun 2013 dulu. Memang ramai sangat yang cari Zinc Complex Shaklee ni. Berita baiknya pula adalah Zinc Complex kini kembali ke pasaran pada 1 Oktober 2018 dengan formula diperbaharu dan kini dikenali dengan nama  Zinc Plus Shaklee.

  Walaupun Zinc Plus adalah antara Vitamin Shaklee yang murah harganya, khasiatnya sangat penting kepada kesihatan badan kita terutamanya dalam mengekalkan sel-sel badan yang sihat dan dan membantu badan kita melawan serangan bakteria dan virus.  Zinc juga merupakan vitamin yang amat istimewa kepada kaum lelaki kerana ianya mampu memperbaiki kemampuan seksual dan memperbanyakkan bilangan sperma sekaligus mencerahkan peluang isteri untuk hamil. Baca lebih lanjut tentang kesuburan lelaki di sini.

   

   

  Istimewanya Zinc Complex dirumus dari zinc glukonat semulajadi yang digabungkan dengan nutrien semulajadi lain seperti kalsium dan alfafa. Ia juga bebas gluten. Maknanya bolehlah diambil oleh mereka-mereka yang alah kepada gluten. Ini menjadikan Zinc Complex mudah diserap oleh badan dan sesuai  untuk pengambilan jangka masa panjang dalam mengeluarkan logam toksik seperti kadminum dan plumbum dari tubuh.

  Zinc juga membantu pengeluaran kelenjar thymus. Kelenjar ini berfungsi untuk menghasilkan sel-sel darah putih yang dipanggil T-Cells yang berfungsi untuk mempertingkatkan sistem imun dan melindungi tubuh daripada jangkitan penyakit.

   

  Ibu-ibu hamil juga disarankan untuk mengambil zink yang secukupnya semasa kehamilan bagi memastikan perkembangan dan pertumbuhan bayi yang sempurna.

  zinc on pregnancy

  Zinc Amat Penting Ketika Kehamilan

  Pengambilan zinc complex juga sangat disarankan selepas bersalin bagi mempercepatkan kesembuhan luka ibu-ibu terutamanya ibu-ibu yang bersalin secara pembedahan. Ia juga sangat bagus untuk mengelakkan keguguran rambut kronik yang sering berlaku kepada ibu-ibu selepas bersalin.

  Sebotol Zinc Plus berharga RM56.25 sahaja dan sebotol tahan 4 bulan. Jadi tidak hairanlah kalau zinc sentiasa digemari oleh sesiapa sahaja terutamanya kaum lelaki. Walaupun murah, nilainya tetap perkasa di mata mereka.

  Nak dapatkan Zinc Plus? Jom hubungi Mek ila sekarang.

  Mek ila
  Shaklee Business Leader
  013-6751381
  http://wasap.my/60136751381

  (Visited 128 times, 1 visits today)

  Categories: Umum

  2 thoughts on “Banyaknya Manfaat Zinc Pada Kesihatan Lelaki dan Wanita Yang Pasti Buatkan Ramai Teruja!

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  CommentLuv badge