• Dulu Terlantar 6 Bulan Lebih, Pesakit Slip Disc Kronik Kini Makin Sihat dan Boleh Bekerja

    Hai assalamualaikum pembaca semua.

    Kebelakangan ni Mek ila banyak menerima panggilan dan juga pertanyaan daripada pesakit yang mengalami masalah slip disc. Kadangkala memang kesian juga mendengar masalah mereka ni. Maklumlah masalah slip disc ni merupakan salah satu masalah kesihatan yang tak dapat dilihat dengan mata kasar namun sakitnya sangat menyiksakan. Ada yang sampai tak boleh bekerja dan terbaring sahaja. Ada juga yang tak boleh nak berdiri lama, buat kerja sedikit dah terasa sakit.


    Apa pun yang paling penting, pesakit perlu berjumpa Doktor untuk mengenalpasti punca sakit tersebut dan dapatkan rawatan yang bersesuaian ya. Maklumlah masalah slip disc ni tahap kritikanya tak sama pada setiap orang. Namun yang pasti dengan penjagaan kesihatan yang betul dan juga dengan pengambilan supplemen yang sesuai dapat membantu pesakit untuk menjalani kehidupan seharian dengan lebih baik.

    Supplemen Untuk Pesakit Slip Disc

    Supplemen utama yang paling sesuai diambil oleh Pesakit Slip Disc ialah Vivix dan Kolagen di samping supplemen asas harian yang lain seperti Omega Guard, B Complex dan Ostematrix. Fungsi asas supplemen ini adalah untuk membekalkan nutrisi yang diperlukan bagi menjaga kesihatan tulang dan saraf serta mengurangkan keradangan di bahagian yang terlibat. Hasilnya pesakit mula merasakan perubahan yang lebih baik dan kesakitan yang dialami mula beransur hilang dan terkawal.

    Jom kita tengok perkongsian daripada seorang rakan yang telah mengamalkan Supplemen ini.

    Chah slip disc kronik, bedridden almost 6 month last year. Alhamdulillah ambil Vivix memang berbeza terus, Yang lain-lain B Complex + Omega + Ostematrix tak miss. Period takde hal, anak pun fully bf. Totally different terus rasanya. Start ambil Vivix hari tu dah tak mc panjang macam dulu-dulu dah. Slip disc ni banyak jenis, kena study MRI result dahulu.

    Ubat Doctor dah tak berkesan untuk Chah. Doctor bagi Celebrex 200mg, pastu neurobion dan metylcobal sebagai supplement. Ada effect jadi gastrik.

    Alhamdulillah kan kawan-kawan. Jadi pada mereka di luar sana yang mengalami masalah yang sama, jangan mudah berputus asa. Cuma perlu ingat, supplemen bukan ubat ya, malah fungsi kedua-duanya juga sangat berbeza. Untuk dapatkan info lanjut, boleh hubungi Mek ila di whatsapp 013-6751381.

    Jumpa lagi dan semoga semua pembaca sihat-sihat selalu.

    (Visited 12 times, 1 visits today)

    Categories: Set Vitamin Shaklee

    Tags: , , , , ,

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    CommentLuv badge